Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Υπερψηφίστηκε η συμφωνία.Τα ονόματα και το παρασκήνιο των "ΟΧΙ" στον ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Υπερψηφίστηκε η συμφωνία.Τα ονόματα και το παρασκήνιο των ΟΧΙ στον ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκτό έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά 39 απώλειες, με κορυφαία στελέχη του να ψηφίζουν είτε «όχι» είτε να δηλώνουν «παρών».
Συγκεκριμένα «Ναι» ψήφισαν 229 βουλευτές, «όχι» 64 και έξι δήλωσαν «παρών».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «όχι» είναι οι εξής:
Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Γαϊτάνη Ιωάννα, Αμανατίδου - Πασχαλίδου Ευαγγελία, Ηλίας Ιωαννίδης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοίλης, Ραχήλ Μακρή, Ουζουνίδου Ευγενία, Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος, Ζερδελής Ιωάννης, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης, Θωμάς Κώτσιος.
«Παρών» δήλωσαν οι Ηρώ Διώτη, Λέβα Βασιλική, Βασιλική Κατριβάνου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Μιχαλάκης Νικόλαος.
Απούσα από την ψηφοφορία ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξάνδρα Τσανάκα.
Αντίθετα, σύσσωμες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν «ναι» ενώ το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν το πολυνομοσχέδιο. 
Δείτε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Τσίπρας: Δεν θα διευκολύνω το σχέδιο απομάκρυνσης αυτής της κυβέρνησης - ΒΙΝΤΕΟ
«Είμαι ο τελευταίος που θα δραπετεύσω από αυτή την ευθύνη και θα προσχωρήσω στο σχέδιο των αντίπαλων, δηλαδή να διευκολύνω το σχέδιο απομάκρυνσης από τα  κυβερνητικά έδρανα αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή και καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις με κριτήριο την ευθύνη που μας βαραίνει. Όλους αυτούς τους 5 μήνες δώσαμε έναν σκληρό αγώνα. Είχε λάθη και παραλείψεις και αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου», είπε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:
«Για αυτό τον αγώνα αισθάνομαι περήφανος διότι με αυταπάρνηση δώσαμε τη μάχη για το δίκιο του λάου μας. Δώσαμε μία άνιση, δύσκολη μάχη, απέναντι όχι απλά στα οργανωμένα κατεστημένα και συμφέροντα εντός της χώρας αλλά τα βάλαμε με σκληρούς αντιπάλους. Δώσαμε έναν αγώνα που από την μία μεριά ήταν το δίκιο και από την άλλη η οικονομική ισχύς» .
«Έχουμε αφήσει παρακαταθήκη αξιοπρέπειας και δημοκρατίας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και αυτή η παρακαταθήκη δεν σβήνει. Είμαι σίγουρος ότι ο αγώνας θα φέρει καρπούς στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:
«Το παλιό έχει τελειώσει σε αυτή τη χωρά μαζί με τις επιλογές που έκανε στο παρελθόν. Η κρίσιμη διαφορά είναι ότι ο ελληνικός λαός έχει πλήρη συνείδηση και μπορεί να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα σε κάποιους που δίνουν σκληρή μάχη και σε εκείνους που πέφτουν αμαχητί».
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία «δύσκολη συμφωνία» και επεσήμανε ότι «θα μας βάλει σε στενά δημοσιονομικά πλαίσια». Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «εμείς αποτελούμε εγγύηση ότι δεν θα προχωρήσουμε σε πράξεις και παραλήψεις του παρελθόντος».
«Δεν είναι ώρα για ρεβάνς αλλά για να αναλογιστούμε ότι αυτός ο τόπος, αναγκασμένος να πορεύεται σε αυτό το δημοσιονομικό πλαίσιο, χρειάζεται αέρα αλλαγές.
Παρά την εξαιρετικά δύσκολη συμφωνία θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να κανούμε πίσω από τη δέσμευση μας να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για το δίκιο του εργαζόμενου λαού και πάνω από όλα να κάνουμε το χατίρι σε κανένα  από τους πολιτικούς μας αντίπαλους, που από την πρώτη στιγμή αυτό που επιθυμούσαν ήταν η επιβεβαίωση της προφητείας να αποτελέσουμε μια μικρή παρένθεση μέσα στο χρόνο», σημείωσε ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «θα παραμείνουμε παρόντες και παρούσες».
«Δεν θα προσπάθησω να ωραιοποιήσω την κατάσταση . Θέλω όμως να διαβεβαιώσω ότι παρά τις δυσκολίες, σε αυτή τη χωρά μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα που θα αποκαταστήσουν τη σημερινή πληγωμένη περηφάνια», ανέφερε και συνέχισε:
«Η δέσμευσή μας είναι ότι η κυβέρνηση αυτή θα κάνει ότι είναι δυνατόν με το ίδιο πάθος που πάλεψε 6 μήνες για να μπει μια τάξη σε αυτή τη χωρά, για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Θα προνοήσει ώστε να αμβλυνθούν οι κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων».
«Άκουσα πολλούς να  μιλάτε για τον εκβιασμό. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, πιστεύετε ότι είναι υπαρκτός η πλαστός; Και αναφέρομαι στις εναλλακτικές επιλογές που είχε προχθές το βράδυ.
Οι επιλογές ήταν συγκεκριμένες, η μια ήταν η επιλογή να αποδεχτώ μια συμφωνία όπου σε πολλά σημεία που έχω ριζικές διαφωνίες. Η δεύτερη ήταν η άτακτη χρεοκοπία. Υπήρχε και μια τρίτη επιλογή, του σχεδίου Σόιμπλε. Αν τη θέλουμε και τώρα έχουμε χρόνο να τη ζητήσουμε. Μας την προσφέρουν. Ανάμεσα σε αυτές τις επιλογές βάρυνε σε μένα η επιλογή της ευθύνης απέναντι στα λαϊκά στρώματα.
Θα ήθελα με ειλικρίνεια να θέσω το ερώτημα: Ο εκβιασμός, θεωρείτε ότι είναι πραγματικός η πλαστός; Αν θεωρείτε ότι είναι πλαστός είμαι ανοιχτός να ακούσω εναλλακτικές. Αν είναι πραγματικός δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να μοιραστούμε όλοι το βάρος αυτής της ευθύνης», τόνισε ο Πρωθυπουργός και κατέληξε:
«Και σε ότι με αφορά, είμαι ο τελευταίος που θα δραπετεύσω από αυτή την ευθύνη και θα προσχωρήσω στο σχέδιο των αντίπαλων, δηλαδή στο να διευκολύνω το σχέδιο απομάκρυνσης από τα  κυβερνητικά έδρανα αυτής της κυβέρνησης».

Μεϊμαράκης: Το ναι το δικό μας είναι χωρίς ανταλλάγματα - ΒΙΝΤΕΟ
Έντονη κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον Πρωθυπουργό άσκησε οΒαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι αυτή που εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
"Πρέπει να σας πω ότι η συνεννόηση και η συναίνεση σας αποσυσπείρωσε και δε ξέρετε τι θα κάνετε αύριο το πρωί. Θα είστε στα κυβερνητικά έδρανα; Δεν θα είστε;" ανέφερε μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στους βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ.
"Τι ζητάτε από την αντιπολίτευση; Τι παραπάνω να σας κάνει η αντιπολίτευση; Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν μας είπατε κιόλας, γνωρίζοντας ότι θα ψηφίσουμε ναι, ότι η ψηφοφορία θα είναι και ψήφος εμποιστοσύνης" συνέχισε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ.
Το ναι το δικό μας είναι χωρίς συναλλαγές, αλλά δεν ταυτιστήκαμε και δεν ταυτιζόμαστε με τα συγκεκριμένα μέτρα, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.
Στις 20 Φεβρουαρίου διαπραγματευθήκατε και υπογράψατε ότι δεν κάνετε μονομερείς ενέργειες. Τί μας λέτε τώρα ότι δεν σας συμπεριφέρθηκαν σωστά οι Ευρωπαίοι; Είχατε ευνοϊκότερη μεταχείριση από ότι είχαμε εμείς το τελευταίο εξάμηνο του 2014 υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η στάση της αντιπολίτευσης έδωσε πολλά όπλα στην κυβέρνηση. «Το 251 μέτρησε και τώρα κάποιοι μιλάνε για πραξικόπημα. Μην έρθετε να μας πείτε ότι ο κίνδυνος δεν πέρασε. Περιμένουμε και το άλλο νομοσχέδιο την άλλη εβδομάδα και την συμφωνία τον Σεπτέμβριο. Δεν καταλαβαίνουμε από τέτοιους εκβιασμούς».
"Πρέπει τον Σεπτέμβριο να λήξει το Grexit ώστε η χώρα να μπει στην κανονικότητά της. Δεν ζητάμε ανταλλάγματα, δεν είναι δικά μας τα μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «σήμερα τα μέτρα είναι πολύ περισσότερα και αν δεν σπεύσετε να τα υλοποιήσετε θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Καλά θα το πάτε εσείς, αν δεν υπάρχει η εγγύηση της ΝΔ θα έχετε τεράστιο πρόβλημα" πρόσθεσε.
Στο τέλος της ομιλίας του τόνισε ότι η ΝΔ εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ενώ σημείωσε ότι το e-mail Χαρδούβελη ήταν πολύ πιο ήπιο από την συμφωνία που φέρνει τώρα η κυβέρνηση, μετά από έξι μήνες χάσιμο χρόνου και λάθη στη διαπραγμάτευση.
Δείτε το βίντεο
Τσίπρας: Δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές που θα ρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς- ΒΙΝΤΕΟ
«Το ότι βγαίναμε από το Μνημόνιο τον προηγούμενο Νοέμβρη και μπαίναμε σε πιστωτική γραμμή ήταν αντίστοιχου μεγέθους παραμυθία με το ‘’success story’’ και μια χώρα με χρέος 180% του ΑΕΠ δεν μπορεί να βγει στις αγορές. Δεν πιστεύω ότι τα διαρθρωτικά μέτρα θα ωφελήσουν την οικονομία, όμως είμαι υποχρεωμένος να τα εφαρμόσω» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «έχουμε ισχυρή δέσμευση ότι το φθινόπωρο θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ είπε ότι είναι η πρώτη φορά που οι Ευρωπαίοι είναι υποχρεωμένοι να μιλήσουν για αναδιάρθρωση του χρέους. Η προσέλκυση επενδύσεων είναι η μόνη δυνατότητα για να αναθερμανθεί η οικονομία».
Τέλος, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως «αυτό το οποίο είχαμε στα χέρια μας στις 25 Ιούνη ήταν μόνο σκληρά μέτρα. Αυτό που έχουμε τώρα είναι μια συμφωνία με σκληρά μέτρα, που δίνει όμως την προοπτική εξόδου από την κρίση» και κατέληξε λέγοντας πως «από τα χρόνια της Δικτατορίας έχουμε να δούμε τόση συμπαράσταση, λαοί να βγαίνουν στους δρόμους, κρατώντας την ελληνική σημαία. Αν αγωνιάτε για το τι θα ψηφίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν κάνετε πρόταση μομφής ή ακόμα καλύτερα, γιατί δεν ζητάτε εκλογές; Δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές που θα ρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς».
Δείτε το βίντεο:
Τσίπρας σε Μεϊμαράκη: Αναγνωρίστε την πρόοδο στο θέμα του χρέους - ΒΙΝΤΕΟ
Να δείξει μεγαλείο ψυχής και να αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην πορεία για την αναδιάρθρωση του χρέους κάλεσε την αντιπολίτευση o Αλέξης Τσίπρας.
"Στην απόφαση του Eurogroup του 2012, υπήρχε απλά μια υπόσχεση. Ότι όταν η χώρα θα έχει πρωτογενή πλεονάσματα, θα δούμε, θα συζητήσουμε το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Σε αυτή την απόφαση όμως υπάρχει σαφής δέσμευση ότι αμέσως μετά την πρώτη επόμενη αξιολόγηση, θα υπάρξει ουσιαστική συζήτηση για την αναγκαία αναδόμηση του χρέους και επιπλέον γίνεται αναφορά σε δύο όρους. Περίοδος χάριτος και επιμήκυνση. Αυτοί οι δύο όροι δεν υπήρχαν στην προηγούμενη απόφαση", είπε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε εθνικό στόχο το ζήτημα αυτό για το οποίο όμως και οι εταίροι οφείλουν να είναι εντάξει στις υποσχέσεις τους.
"Για να υλοποιηθεί αυτός ο εθνικός στόχος οφείλουμε όχι μόνο εμείς να είμαστε εντάξεις, πρέπει και οι εταίροι να είναι εντάξει στις υποσχέσεις τους. Διότι εδώ υπάρχει μια σύγκρουση που υπερβαίνει την ελληνική πλευρά και τους εταίρους. Το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους. Οι τρεις θεσμοί δεν έχουν ίδια άποψη για αυτό. Από τη μια πλευρά το ΔΝΤ με επιλογή για σκληρές διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τώρα θέτει ως προϋπόθεση, για την οποιαδήποτε συμμετοχή του στο πρόγραμμα, την ουσιαστική απομείωση, αναδιάρθρωση, μέχρι και για κούρεμα μιλήσανε του χρέους. Από την άλλη πλευρά οι ευρωπαίοι εταίροι μας, με πρωτοστάτες Γερμανία και Ολλανδία δεν θέλουν ούτε καν να συζητάνε για τη δυνατότητα κουρέματος, μέχρι πρότινος δεν θέλανε να συζητάνε ούτε για την αναδιάρθρωση, θέλανε όμως σώνει και καλά την παρουσία του ΔΝΤ. Πλέον τώρα δεσμεύονται και αναγκάζονται και συζητάνε και με δηλώσεις τους για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους", είπε ο Πρωθυπουργός.
Δείτε το βίντεο
Το ''ουάου'' του Μεϊμαράκη - ΒΙΝΤΕΟ
Αιχμές άφησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μειμαράκης για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με  την κατηγορηματική δέσμευση της κυβέρνησης να εκπληρώσει τις χρηματοοικονομικές της υποχρεώσεις προς τους πιστωτές , που περιλαμβανόταν στη συμφωνία.
 Ο κ. Μειμαράκης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι  «κάτι αντίστοιχο  είχε πει ο κ. Βαρουφάκης στο διηνεκές ότι θα τα πληρώσουμε όλα και άλλο τι έκανε μετά και άλλο τι σκεφτόταν. Ο οποίος σας χειροκροτούσε όρθιος. Ουάου».
Δείτε το βίντεο:
Θεοδωράκης: Πολιτικοί συνωμότες κρύφτηκαν πίσω από τον Τσίπρα - ΒΙΝΤΕΟ
Για «συνωμότες της δραχμής, πραξικοπηματίες, πολιτικούς συνωμότες και ιερείς του λαϊκισμού» έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Σήμερα έπρεπε να είναι όλοι εδώ. Να έχουμε ξεπεράσει τα εμπόδια που έθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και να κάναμε μία ειλικρινή κουβέντα», ανέφερε ο κ. θεοδωράκης.
«Έχει αξία να μιλήσουμε  για τους συνωμότες της δραχμής  και για τους πραξικοπηματίες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες ώρες. Και πρώτα από όλα να μιλήσουμε για τους πολιτικούς συνωμότες που δεν μας είπαν ποτέ ανοιχτά ότι ήθελαν τη δραχμή αλλά συνωμοτούσαν μεθοδικά για αυτή και σήμερα αποκαλύπτεται. Κρύφτηκαν πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα, διεκδίκησαν τις μεγάλες καρέκλες της εξουσίας, τις πήραν κάποιοι από αυτούς και τώρα μας λένε 'δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα του Τσίπρα αλλά θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα προνόμια που μας έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας'. Η ανηθικότητα ως πολιτική και πρέπει ο Πρωθυπουργός να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση. Δεν νοείται  κύριε Πρωθυπουργέ να κρατάτε στην κυβέρνησή σας αυτούς που σας καταψηφίζουν», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε:
«Δίπλα από τους πολιτικούς συνωμότες, οι ιερείς του λαϊκισμού. Κάποιοι ποντικοί που πηδάνε από εξουσία σε εξουσία, κάποιοι γνωστοί φοροφυγάδες και κάποιοι που έχουν τα λεφτά τους έξω και περιμένουν τη δραχμή για να έρθουν να πλουτίσουν. Διαφορετικές συμμορίες, ίδιο σόι».
«Υπάρχει πολύ θράσος σε αυτή τη χώρα και θα πρέπει να το πούμε δυνατά. Η μεγάλη μάχη δεν είναι μόνο για την Ευρώπη, παλεύουμε για να νικήσουμε τα παράσιτα, τους υποκριτές, τους ψεύτες και του λαϊκιστές», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε:
«Σέβομαι τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με τις επιλογές του Πρωθυπουργού και λένε ότι θα παραιτηθούν, όπως σέβομαι και τη φωνή των παιδιών που βγήκαν στους δρόμους απογοητευμένα. Δεν σέβομαι όμως αυτούς που απολαμβάνουν όλα τα καλά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, όλα τα καλά της ελεύθερης οικονομίας και στα διαλείμματα, όταν δεν μετράνε τις καταθέσεις τους, μας κάνουν μαθήματα επανάστασης».
Παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «αφού σωθούμε θα δώσουμε τη μάχη για να βελτιώσουμε την συμφωνία» υπογράμμισε ότι μέχρι τη Δευτέρα το Ποτάμι θα έχει πλήρη πρόταση για αλλαγές, ωστόσο συμπλήρωσε ότι «δεν θα συμμετέχουμε στην κυβέρνηση, θα παραμείνουμε η χρήσιμη αντιπολίτευση».
Κουτσούμπας: Ο λαός θα πληρώσει το άθλιο μνημόνιο Τσίπρα - ΒΙΝΤΕΟ
«Η ιστορία τελικά δεν επαναλαμβάνεται απλά ως φάρσα αλλά μάλλον ως τραγωδία. Το σκηνικό ο ελληνικός λαός το έχει ξαναζήσει. Έφτασε η ώρα της αλήθειας για εσάς κύριε Τσίπρα», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη Βουλή και συνέχισε:
«Η δημαγωγία, η συνειδητή εξαπάτηση έφτασε στα όριά της. Όλα όσα μας είπατε για τα μνημόνια που θα σκίζατε, για τα νταούλια που θα χτυπάγατε και θα χόρευαν οι αγορές δυστυχώς δεν προκαλούν γέλιο τώρα, γιατί ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει ο λαός είναι πολύ πικρός, πολύ βαρύς και ασήκωτος. Ο λαός θα πληρώσει το άθλιο μνημόνιο Τσίπρα».
«Δυστυχώς για σας το παραμύθι της σκληρής και περήφανης διαπραγμάτευσης τελείωσε, δεν πείθει πλέον κανέναν», πρόσθεσε.
Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι αποκαλύφθηκε πως «η ΕΕ είναι μία αντιδραστική, ιμπεριαλιστική συμμαχία, η οποία δεν αλλάζει με δημοψηφίσματα», όπως, επίσης και ότι «καμία αστική - ούτε με αριστερό πρόσημο- κυβέρνηση δεν μπορεί να βαρά τα νταούλια σε αυτούς που κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας, στους μονοπωλιακούς ομίλους».
Πρόσθεσε, ότι αντιλαϊκά σχέδια δεν έχει μόνο ο Σόιμπλε, αλλά και οι φίλοι του πρωθυπουργού, ο Ολάντ και ο Ομπάμα, που ο κ. Τσίπρας «παρουσιάζει ως δήθεν εχθρούς της λιτότητας».
Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση υπέγραψε την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, χωρίς να προετοιμάσει και να παρουσιάσει στον λαό καμία εναλλακτική λύση, ενώ μια ημέρα μετά το δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός βρέθηκε «αγκαλιά με τους ηγέτες του ΝΑΙ» να παρουσιάζει την υπογραφή νέας συμφωνίας ως μοναδική επιλογή, με τα ίδια επιχειρήματα, τον ίδιο εκφοβισμό που ακούγεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.
«Τώρα δηλώνετε έκπληκτος για τη σκληρή στάση της ΕΕ και της ΕΚΤ. Μα, όλα όσα έγιναν στις τράπεζες, τα παρουσίαζε ως πιθανό σενάριο ήδη προεκλογικά ο κ. Βαρουφάκης. Ποιον προσπαθείτε να κοροϊδέψετε;» πρόσθεσε.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το τερατώδες μνημόνιο συνοδεύεται από ένα νέο μύθο αποτελούμενο από δύο στοιχεία με πρώτο εκείνο της»δικαιότερης κατανομής των βαρών» και δεύτερο «στοιχείο του εμπορίου ελπίδας» την προοπτική επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, με το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ και τις υποσχέσεις αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους.
«Όλοι θυμούνται ότι η προηγούμενη αναδιάρθρωση του χρέους, το μεγάλο κούρεμα που έγινε τότε συνοδεύτηκε με κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης» υπογράμμισε, χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «το ίδιο συμβαίνει και τώρα».
Τα στηρίγματα του πρωθυπουργού είναι οι «τρεις πολιτικοί σωματοφύλακες του μεγάλου κεφαλαίου, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι» που στηρίζουν ενεργά την πολιτική του που υπηρετεί την αστική τάξη, είπε στην συνέχεια της ομιλίας του, προσθέτοντας ότι τον κ. Τσίπρα «χτυπούν φιλικά στην πλάτη οι βιομήχανοι και άλλοι εργοδοτικοί φορείς».
Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε την νέα συμφωνία εξαιρετικά εύθραυστη, πρόσθεσε ότι «στην πλάτη του ελληνικού λαού οξύνεται η διαπάλη μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για το μέλλον της ευρωζώνης, καθώς και μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας για την ηγεμονία στην Ευρώπη» και υπογράμμισε ότι «γι' αυτό το Grexit δεν μπορεί να αποκλειστεί το επόμενο διάστημα, αργότερα, παρά την προσωρινή συμφωνία».
Είπε ότι δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον λαό η καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής, «λύση που επιθυμούν ο Σόιμπλε, η Λεπέν, ο Σόρος, οι Βρετανοί ευρωσκεπτικιστές, καθώς και διάφορα άλλα φασιστοειδή στη χώρα μας και στην Ευρώπη».
«Οι μόνοι κερδισμένοι στην Ελλάδα απ΄τη συγκεκριμένη λύση θα ήταν ορισμένοι μονοπωλιακοί όμιλοι της ναυτιλίας, της φαρμακοβιομηχανίας, της ενέργειας, του εμπορίου όπλων» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι σε τέτοια περίπτωση, ο λαός θα συνεχίσει να θυσιάζει τις ανάγκες του στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων που θα εξακολουθούν να κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας, ενώ θα πληρώσει και πάλι, με άλλο τρόπο, με τη μεγάλη άνοδο του πληθωρισμού, τη μαύρη αγορά, τις ακριβές εισαγωγές κλπ.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει η πραγματική διέξοδος της ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Φτάνει ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του και να οργανώσει την αντεπίθεσή του, με άμεση ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με σαφή αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, ανάπτυξη της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας και συμπαράταξη με το ΚΚΕ ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές και επιφυλάξεις.
Καμμένος: Εάν πέσει η κυβέρνηση δεν θα υπάρχει ελπίδα ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη - ΒΙΝΤΕΟ
"Θέλω να απευθυνθώ στους βουλευτές της συμπολίτευσης. Εάν σήμερα αυτή η κυβέρνηση πέσει δεν θα υπάρχει ελπίδα ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη", είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου της βουλής. 
"Είναι ξεκάθαρο ότι οι κύκλοι της νέας τάξης πραγμάτων, οι κύκλοι της Γερμανίας με επικεφαλής τον κ. Σόιμπλε  θέλουν η Ελλάδα να αποτελέσει το παράδειγμα της επικυριαρχίας της Γερμανίας, των τραπεζιτών και της νέας τάξης πραγμάτων. 
Η συνθηκολόγηση είναι προιόν ενός εκβιασμού ενός πραξικοπήματος. Είναι μια συνθηκολόγηση, αλλά αυτή η συμφωνία αν δεν επικυρωθεί σήμερα όχι από την πλειοψηφία της βουλής, από τους βουλευτές όμως της συγκυβέρνησης, τότε δεν θα υπάρχει ποτέ ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη" τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:
"Καλώ τους συναδέλφους βουλευτές όλους να αντιληφθούν ότι βρισκόμαστε σε αυτή τη στιγμή κάτω από τεράστιο εκβιασμό. Καλούμαστε όλοι να ψηφίσουμε κατά της δική μας συνείδησή, αλλά καλούμαστε όλοι να αποδείξουμε ότι υπάρχουν λαοί που μπορεί να συνθηκολογουν αλλά δεν παραδίδονται".

Γεννημάτα: Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα - ΒΙΝΤΕΟ
Η θετική ψήφος μας σήμερα δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα, είπε στην ομιλία της κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά λέγοντας παράλληλ ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να δώσει τέλος στο θλιβερό "κυνήγι μαγισσών".
"Αυτή την ώρα που ολόκληρος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα θεωρώ ότι ο Πρωθυπουργός έπρεπε να είναι εδώ.  Είναι θεσμικό ατόπημα σε αυτό το μείζον ζήτημα που αφορά το μέλλον της χώρας ο Πρωθυπουργός o οποίος διαπραγματεύτηκε, συμφώνησε και έβαλε την υπογραφή του να μην ενημερώνει υπεύθυνα τον ελληνικό Λαό", υπογράμμισε.
"Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αναγνωρίσει την καθοριστική συμβολή των πολιτικών δυνάμεων, των 251 βουλευτών.  Οφείλει ν αναγνωρίσει την υποστήριξη των σοσιαλιστών ηγετών που ακύρωσαν σχέδια νεοφιλελεύθερων και εθνικιστικών δυνάμεων. Το ΠΑΣΟΚ πήρε εγκαίρως πρωτοβουλίες. Ενώσαμε τη φωνή μας μαζί τους και είμαι περήφανη την πολύτιμη στήριξη τους για τη χώρα" ανέφερε. 
"Ο κ.Τσίπρας έχει απόλυτη ευθύνη να δώσει οριστικό τέλος στο επικίνδυνο «θέατρο σκιών» και στο θλιβερό «κυνήγι μαγισσών». Κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η συμφωνία φέρει την υπογραφή του ίδιου του κ. Τσίπρα. Το υπογράψατε; Υποκύψατε; Ναι ή όχι τελικά; Δεν είναι για μας δικαίωση το ότι ο κ. Τσίπρας υπογράφει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, με τα επαχθέστερα μέτρα. Δικαίωση για μας θα ήταν να χτίσετε πάνω στις προσπάθειες των προηγούμενων χρόνων, κυβερνήσεων και του ελληνικού λαού" τόνισε η κυρία Γεννηματά, συμπληρώνοντας: "Λέγατε ότι θα διώξετε το ΔΝΤ θα καταργήσετε την τρόικα. Στο νέο μνημόνιο συμμετέχει κανονικά το ΔΝΤ και προβλέπεται μόνιμη παρουσία της τρόικα"
"Η συμφωνία είναι δύσκολη, επώδυνη αλλά κρατά την Ελλάδα όρθια.  Δεν διαπραγματευτήκαμε και δεν υπογράψαμε εμείς αυτούς τους επαχθείς όρους όμως η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί και να εφαρμοστεί ως βάση για μια βιώσιμη λύση για το μέλλον της Ελλάδας. Γιατί πέρα από τη συμφωνία χρειάζεται ένα σχέδιο για το μέλλον. 
Η θετική ψήφος μας σήμερα δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Δεν σας δίνουμε λευκή επιταγή, συγχωροχάρτι. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας. Θα μας βρείτε αρωγούς σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της χώρας Θα μας βρείτε ενεργά απέναντι σε παλαιοκομματικές διχαστικές αντιλήψεις. Η χώρα χρειάζεται μια εθνική γραμμή για τη βιώσιμη λύση", επισήμανε. 
"Εσείς και η κυβέρνησή σας έχετε την ευθύνη με την εντολή του ελληνικού λαού. Αναλάβετέ την και κυβερνήστε. Γνωρίζετε ότι οι εκλογές είναι καταστροφή για τη χώρα. Καταστρεπτικά είναι και τα σενάρια κυβέρνησης ειδικού σκοπού και ορισμένου χρόνου.  Απόψε ψηφίζουμε για το μέλλον της χώρας. Από αύριο έχετε εσείς την πρωτοβουλία και την ευθύνη. Οφείλετε να πάρετε αποφάσεις για την κυβέρνηση σας, την εύρυθμη λειτουργία της βουλής" κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 
Μιχαλολιάκος: Όχι στο Μνημόνιο, όχι στην ξενοκρατία - ΒΙΝΤΕΟ
«Προδοτικό νομοθέτημα που καταστρέφει την ψυχή του έθνους, τους Έλληνες αγρότες με δυσβάσταχτους φόρους», χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος, το νομοσχέδιο με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.), ο οποίος είπε «όχι στο εθνοκτόνο Μνημόνιο», «όχι στην ξενοκρατία».
Ο κ. Μιχαλολιάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πρόδωσε την βούληση του ελληνικού λαού, καθώς μετέτρεψε το «υπερήφανο όχι» σε ένα «δουλοπρεπές ναι», και έφερε το «νέο εθνοκτόνο Μνημόνιο της Αριστεράς» με το οποίο - όπως είπε - εκποιούνται μέσω ιδρύματος, το οποίο προορίζονταν να είχε έδρα το Λουξεμβούργο, ο εθνικός πλούτος της χώρας, οι ΔΕΚΟ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το φυσικό αέριο και οι υδρογονάνθρακες. Ταυτοχρόνως, υποστήριξε ότι τα μνημονιακά μέτρα θα φέρουν μεγαλύτερη φτώχεια, την ίδια στιγμή που μένουν στο απυρόβλητο χιλιάδες offshore και η Λίστα Λαγκάρντ.

Ο Τσακαλώτος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση 
«Ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση. Ποτέ δεν θριαμβολογήσαμε», είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:
«Αντιθέτως πάντα προσπαθούσαμε να δείξουμε τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε».
«Πρέπει να σας πω ότι η Δευτέρα ήταν η πιο δύσκολη μέρα της ζωής μου. Ήταν μία απόφαση που θα με βαραίνει όλη μου τη ζωή. Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό. Ξέρω όμως ότι κάναμε κάτι που αισθανόμαστε ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή. Δεν είχαμε ούτε βεβαιότητες και δεν έχουμε ούτε σιγουριά.  Δεν λέμε ότι το σωστό είναι από τη μία μεριά και το λάθος από την άλλη», υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε:
«Στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα πάντα έξυπνοι άνθρωποι μπορεί να διαφέρουν. Αλλά να διαφέρουν με πολιτικό τρόπο και να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον. Δεν λέμε και ποτέ δεν είπαμε ότι αυτή είναι μία καλή συμφωνία. Και καλώ όλους να σκεφτούν αν μπορούμε μαζί να προχωρήσουμε και να μπορέσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τον κόσμο της εργασίας και για αυτόν τον τόπο».
Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «έχουμε κάνει προσπάθεια να μοιράσουμε δικαιότερα τα βάρη» και συμπλήρωσε ότι « πρέπει να αυξήσουμε την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και των φόρων για να αντιστρέψουμε τις αδικίες».
«Για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη χρειάζονται συμμαχίες που θα πολεμούν τη λιτότητα.  Η συμφωνία θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα. Αν η Αριστερά και η κυβέρνηση δεν χτυπήσει το παλιό πολιτικό σύστημα, η χώρα δεν θα έχει μέλλον» επεσήμανε.


Κωνσταντοπούλου: Δεν έχουμε δικαίωμα να μετατρέψουμε το "όχι" του λαού σε "ναι" - ΒΙΝΤΕΟ
«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για την Ευρώπη και το ελληνικό Κοινοβούλιο και η Βουλή καλείται να επικυρώσει μία συμφωνία που τσακίζει τον λαό και ένα ταμείο χειρότερο από το ΤΑΙΠΕΔ» δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζοντας το χρέος «επονείδιστο, απεχθές και παράνομο» και συνέχισε λέγοντας πως «το μνημόνιο έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και οι λεγόμενοι εταίροι το γνωρίζουν. Αυτό συνιστά πραξικόπημα, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία και θεωρώ πως το  κοινοβούλιο, πρέπει να αποτρέψει το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης που θέλουν να μετατρέψουν την κυβέρνηση της αριστεράς σε υλοποιητή των μνημονίων».
Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως «δεν έχουμε το δικαίωμα το ‘’όχι’’ του λαού να το μετατρέψουμε σε ‘’’ναι’’ με το να το ψηφίσουμε» και «διεκδικήσαμε την εξουσία για να την επιστρέψοuμε στο λαό» και συνέχισε υποστηρίζοντας πως «το ‘’όχι’’ του λαού δεν ήταν ‘’όχι’’ υπό προϋποθέσεις, όποιος πιστεύει ότι διατυπώθηκε υπό την προϋπόθεση της παραμονής της χώρας στο ευρώ οφείλει να διατυπώσει ξανά το ερώτημα».
Τέλος, η Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως «αν η Βουλή δεν αντισταθεί στον σημερινό εκβιασμό, δεν θα αντισταθεί ούτε στους επόμενους» και κατέληξε λέγοντας ότι «Αν για κάποιους το ερώτημα είναι βαρύ αξίζει να αναλογιστούμε ότι στην ιστορία μας υπήρξαμε άνθρωποι που ανέλαβαν ευθύνες».

Βενιζέλος: Σήμερα καταρρέει η μυθολογία της αντιμνημονιακής αντίληψης - ΒΙΝΤΕΟ
Ιστορική χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος γιατί όπως υποστήριξε "καταρρέει η μυθολογία της αντιμνημονιακής αντίληψης".
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, παραμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής ανέφερε: "Μας λέει η κυβέρνηση το δίλημμα είναι τραγικό: ή το συγκεκριμένο σκληρό μνημόνιο ή Grexit, ασύντακτη χρεοκοπία, καταστροφή. Μα αυτό λέγαμε αλλά γινόμασταν αντικείμενο λοιδορίας, χλευασμού, επίθεσης. Αν λοιπόν αυτό που λέει η Βουλή σήμερα και θα το πει με την ψήφο της είναι ότι στο δίλημμα ή μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ, ασύντακτη χρεοκοπία, καταστροφή, η απάντηση είναι ναι στο μνημόνιο, τότε αυτό έχει σημασία για το μέλλον αλλά έχει και μια σημασία για το παρόν και το παρελθόν".  
"Εδώ περνάμε από τη μυθολογία στην πραγματικότητα, από τη συκοφαντία στην αλήθεια" πρόσθεσε.
Τέλος ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε: "Πρέπει να ξέρουμε από τον Πρωθυπουργό αν η κυβέρνησή του και οι συγκεκριμένοι υπουργοί αναλαμβάνουν την ευθύνη του νομοσχεδίου αλλά και της εκτέλεσης αυτών που περιέχονται στον ψηφισμένο από τη Βουλή νόμο. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε μια κυβέρνηση με δυο πλειοψηφίες. Μια πλειοψηφία αντιμνημονιακή για τα καλά νομοσχέδια, τα αθώα και μια πλειοψηφία εθνικής ευθύνης για τα δύσκολα νομοσχέδια".
Δείτε το βίντεο
Φίλης: Υπάρχει ελπίδα και αυτή είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΒΙΝΤΕΟ
Χωρίς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το μέλλον των φτωχών και των αδικημένων, θα είναι σκληρό, πολύ πιο σκληρό από το μνημόνιο, δήλωσε από την βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης και πρόσθεσε ότι χωρίς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα του περάσει του Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ελπίδα στη χώρα και αυτή είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ελληνικός λαός και λαϊκό κίνημα.
Νωρίτερα ο κ. Φίλης, αναφερόμενος στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, είπε ότι «το πραξικόπημα που έγινε στις Βρυξέλλες, είχε στόχο να τιμωρήσει την Ελλάδα και την κυβέρνηση της». 
Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν πρέπει άθελά μας, σήμερα, εδώ, να ολοκληρώσουμε το πραξικόπημα που ξεκίνησε προχθές στις Βρυξέλλες».  
Όπως σημείωσε ο κ. Φίλης «είναι μια δύσκολη βραδιά για όλους μας, για τον ελληνικό λαό» και συμπλήρωσε ότι η μικρή πατρίδα μας βγήκε μπροστά για να υπερασπιστεί θεμελιώδη δικαιώματα, όπως τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη. Και επισήμανε ότι αν η Ευρώπη δεν γίνει η Ευρώπη της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων, θα διαλυθεί.
Για πρώτη φορά η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε, και μάλιστα με έντιμο τρόπο, επισήμανε ο κ. Φίλης, και αν και, όπως είπε, «αναγκαστήκαμε να οδηγηθούμε σε επώδυνο συμβιβασμό, το μήνυμα από αυτήν την υπόθεση συζητείται παντού, εκτός από εδώ».
Τέλος, ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι στην παρούσα συγκυρία, η ακροδεξιά καιροφυλακτεί, λέγοντας χαρακτηριστικά «τους είδαμε και εδώ πως προσπαθούν να γίνουν λαθρεπιβάτες στην αγωνία του ελληνικού λαού». 

Δείτε το βίντεο
Κόντρα Βούτση- Μητσοτάκη- ΒΙΝΤΕΟ
Μια λεκτική αντιπαράθεση είχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη συζήτηση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για πολιτικές άκρως επώδυνες που υπήρχαν και χρησιμοποιήθηκαν απέναντι στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών , Νίκος Βούτσης και συνέχισε λέγοντας πως «η πολιτεία σας κύριε Μητσοτάκη πάντοτε σε αγαστή συνεργασία χαρακτηριζόταν από απολύσεις, διαθεσιμότητες, από επιλογές εκτός του νόμου Ραγκούση, από οργανογράμματα τα οποία έγιναν για όλα τα υπουργεία και τα οποία δεν έχουν σχέση με ανασυγκρότηση και μεταρρύθμιση δημόσιας διοίκησης,δεν υπάρχει ίχνος μεταρρυθμιστικού έργου που έμεινε στη δημόσια διοίκηση».
Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε απαντώντας στον κ. Βούτση πως «εγώ σας παρέδωσα έτοιμο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και από το δικό σας υπουργείο δεν υπήρχε ούτε μια νομοθετική πρωτοβουλία και αν έχετε ανάγκη να πείτε κάτι, να μας εξηγήσετε γιατί ο Πρωθυπουργός  δεν είναι εδώ για να μιλήσει για το μείζον εθνικό διακύβευμα σωτηρίας  της χώρας».
Δείτε το βίντεο:
Σταθάκης: Είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα - ΒΙΝΤΕΟ
Για ένα «δύσκολο πρόγραμμα το οποίο όμως έχει θετικά στοιχεία» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Τα μέτρα δεν θα δημιουργήσουν κάποιο αναπτυξιακό δεδομένο. Είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα το οποίο όμως έχει θετικά στοιχεία. Οι επιλογές είναι δεδομένες. Η φυγή από την πραγματικότητα είναι ο χειρότερος σύμβουλος αυτή τη στιγμή. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση με υπευθυνότητα υπέγραψε μία συμφωνία η οποία δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις διάσωσης της χώρας υπό τις δεδομένες συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.
«Πρέπει να είναι σαφές σε όλους μας ότι είναι στιγμές ευθύνης, δεν είναι στιγμές στείρας αντιπαράθεσης είναι η στιγμή που πρέπει όλοι να τοποθετηθούμε ευθέως και χωρίς καμία περιστροφή απέναντι στο δίλημμα το οποίο αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το δίλημμα το οποίο δεν προέκυψε μονομερώς, ούτε από τις επιθυμίες της ελληνικής κυβέρνησης ούτε από τις επιθυμίες μίας ή περισσοτέρων ευρωπαϊκών χωρών», υπογράμμισε και συνέχισε:
«Είναι η κατάληξη μίας δοκιμασίας  στην οποία συγκρούστηκαν πολλά και διαφορετικά συμφέροντα για τον τρόπο με τον οποίο η ίδια η Ευρώπη λειτουργεί και μπορεί να λειτουργήσει, η ίδια η κυβέρνηση δοκίμασε και δοκιμάστηκε η ίδια πάνω στην αναζήτηση λύσεων σε ένα θέμα το οποίο προϋπήρχε και δεν δημιουργήθηκε από  τους τελευταίους πέντε μήνες».

Μητσοτάκης: Μνημόνια με ξένα κόλυβα δεν θα έχουμε σε αυτήν την αίθουσα- ΒΙΝΤΕΟ
«Η ελληνική κοινωνία και συγκεκριμένα η ελληνική μεσαία τάξη πληρώνει το κόστος της πολιτικής ενηλικίωσης του ΣΥΡΙΖΑ και όπως σας είχα πει όταν από αυτό εδώ το βήμα εδώ και μήνες κύριοι υπουργοί της κυβέρνησης, όταν συγκρούεται ο φαντασιακός σας κόσμος με την πραγματικότητα, επικρατεί η πραγματικότητα» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη ψήφιση του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «οι Βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν ναι από εθνική συνείδηση, όχι από κομματική πειθαρχία και αναλαμβάνουν το κόστος που δεν τους αναλογεί» και κατέληξε λέγοντας πως «μνημόνια με ξένα κόλυβα δεν θα έχουμε σε αυτήν την αίθουσα. Να μας εξηγήσει ο Πρωθυπουργός τι θέλει να κάνει, όχι τι δεν θέλει να κάνει»
Δείτε το βίντεο:
Σταϊκούρας: Ολοκλήρωση της συμφωνίας - Δεν συγχωρούνται παλινωδίες
«Η επιλογή της συμφωνίας αυτής, αποτελεί το πρώτο βήμα για την σταδιακή αποκατάσταση της ομαλότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας και αποφυγή της καταστροφής, της άτακτης χρεοκοπίας και την έξοδο από τον σκληρό πυρήνα της ενοποιούμενης Ευρώπης. Η χώρα πήρε μια ανάσα και ξένα Κοινοβούλια, όπως αυτό της Γαλλίας, ξεκίνησαν να εγκρίνουν την συμφωνία» τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την τοποθέτησή του στο νομοσχέδιο με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
«Οφείλουμε να προχωρήσουμε το προσεχές διάστημα την συμφωνία» κάλεσε την κυβέρνηση επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι τόσο μεγάλοι οι κίνδυνοι ώστε δεν χωρούν κυβερνητικές αμφισημίες ως προς την δυνατότητα ολοκλήρωσης και υλοποίησης της συμφωνίας, δεν συγχωρούνται παλινωδίες, ολιγωρία και οπισθοχωρήσεις.
«Η κυβέρνηση οφείλει να εργαστεί για την ολοκλήρωση και στη συνέχεια με επιμονή και σε συνεργασία με τους εταίρους να αναζητήσουμε τον βέλτιστο οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση με όρους καλού συγκερασμού οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλάζοντας εσφαλμένες δημοσιονομικές πολιτικές που στραγγαλίζουν τον ιδιωτικό τομέα της Οικονομίας και υλοποιώντας παράλληλα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας.
Μάρδας: Ήττα η συμφωνία αλλά... - ΒΙΝΤΕΟ
"Η επιλογή που έχουμε να κάνουμε σήμερα το βράδυ είναι ή να δούμε το δάσος ή να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο ψάξιμο με ιδιαίτερη μανία ενός δέντρου" τόνισε ο Δημήτρης Μάρδας από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι κανένας δεν είναι ευχαριστημένος από τη συγκεκριμένη συμφωνία η οποία όπως δήλωσε εκφράζει μια ήττα. "Απέναντι σε αυτήν την ήττα αν δεν δούμε το δάσος μπορεί να έχουμε μια πολύ μεγάλη καταστροφή" ανέφερε σημειώνοντας πως η καταστροφή δεν θα αφορά μόνο την έξοδο της χώρας από το ευρώ αλλά και "επιπλοκές που δεν έχουμε σκεφτεί" πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Μάρδας τόνισε πως «μπορούμε να διαχειριστούμε αυτή την συμφωνία και μπορούμε να οδηγήσουμε σε επανεκκίνηση την οικονομία».
Δείτε το βίντεο

Βίτσας: Η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι το νέο μονοπάτι της ιστορίας
«Ας απαντήσουμε καθαρά. Η κυβέρνηση της Αριστεράς, δεν είναι ούτε παρένθεση, ούτε παραξενιά της περιόδου. Είναι το νέο μονοπάτι της ιστορίας» δήλωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Βίτσας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Βίτσας μίλησε για συμφωνία δύσκολη με μέτρα σκληρά, διευκρινίζοντας ότι υπερασπίζεται τη ψήφιση της και όχι το περιεχόμενο της: «Όλοι ξέρουμε ότι είναι ένα προϊόν συμφωνίας με προαπαιτούμενα μέτρα. Είναι μια συμφωνία δύσκολη που έγινε μέσα από πιέσεις και εκβιασμούς. Δεν υπερασπίζομαι το περιεχόμενο της, αλλά θέλω να υπερασπιστώ την ανάγκη ψήφισης της. Τα μέτρα είναι σκληρά, υφεσιακά, όμως δεν απολογούμαι επειδή σε ένα πόλεμο κάνουμε ελιγμούς, υποχωρήσεις αλλά ο ελληνικός λαός δεν μας επιτρέπει να υποχωρήσουμε», υπογράμμισε ο κ. Βίτσας και συνέχισε:
«Η δύσκολη απόφαση της συμφωνίας, αποτρέπει την κατάρρευση της χώρας, την εξαέρωση των καταθέσεων. Όμως χρειάζεται πολλή δουλειά. Χρειάζεται να δώσουμε μάχη. Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να δίνει μάχες απέναντι σε πραξικοπήματα. Στις μάχες της ζωής υπάρχουν και ελιγμοί και υποχωρήσεις. Όταν μένεις ζωντανός και με δράσεις, επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς», τόνισε ο κ. Βίτσας.
«Καταβάλλεται προσπάθεια έξωθεν και έσωθεν ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι παρένθεση. Η προσπάθεια αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πόλεμος που έγινε και γίνεται στην ιδέα του δημοψηφίσματος και στο ότι η δημοκρατία μπορεί να λειτουργεί», υπογράμμισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου