Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Από Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα κανάλια

Από Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα κανάλια
«Περίοδος χάριτος για τους καναλάρχες, τέλος». Με αυτό το σύνθημα η κυβέρνηση φέρνει την ερχόμενη εβδομάδα, στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τις άδειες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών. Οι γνωστοί «μεγαλοκαναλάρχες» έχουν ήδη κυρήξει τον πόλεμο στην κυβέρνηση μη πληρώνοντας την πρώτη δόση από τους φόρους που τους αναλογούν, ενώ απειλούν με προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Οι εργολάβοι της ενημέρωσης έχουν χάσει τον ύπνο τους, ενώ βλέποντας την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο ψάχνουν τώρα πλάγιους τρόπους για να αποτρέψουν το σχέδιο νόμου. 
Είναι αποφασισμένοι αν δεν περάσουν οι εκβιασμοί τους να γυρίσουν την τακτική τους και να υποσχεθούν στον Αλέξη Τσίπρα ακόμα και στήριξη ενόψει των επικείμενων εκλογών, όπως έκαναν στο παρελθόν με άλλους πρωθυπουργούς.
Το κακό για τους ίδιους είναι ότι στην κυβέρνηση έχουν αντιληφθεί την αναξιοπιστία τους και το γεγονός ότι ο Τσίπρας επικράτησε σε δυο εκλογικές διαδικασίες χωρίς τη βοήθειά τους.
Κατάφερε να αποσπάσει ικανοποιητικά ποσοστά τόσο στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όσο και στο δημοψήφισμα, παρά τους τόνους λάσπης που δέχθηκε από τις δυνάμεις και τα κανάλια της διαπλοκής.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο, στο νομοσχέδιο προβλέπεται ακόμη και η ανάκληση τηλεοπτικών αδειών, εφόσον δεν τηρούνται οι τεχνικές προϋποθέσεις και οι προβλέψεις του νόμου για τον αριθμό του ελάχιστου προσωπικού!
Στις βασικές του διατάξεις προβλέπει τα ακόλουθα:
- Αριθμός ενημερωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας: 4 (συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ, αρά από τα μεγάλα κανάλια που ξέρετε σήμερα, κρατήστε μόνο 3!)
- Διάρκεια άδειας: 8-10 χρόνια (μετά ανανεώνεται).
- Κόστος κάθε άδειας: 30-40 εκατ. ευρώ, που θα καταβληθούν εφάπαξ.


 http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου