Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Προσοχή! Αύριο ψηφίζουμε μόνο με σταυρό!



Στις 7 το πρωί ανοίγουν αύριο οι κάλπες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, στο οποίο οι πολίτες καλούνται να πουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση. 
Οι εκλογείς θα λάβουν δύο ψηφοδέλτια. Το λευκό κι ένα ψηφοδέλτιο, στο οποίο θα αναγράφεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μία από τις απαντήσεις: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ ή ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ. Το ψηφοδέλτιο θα είναι έγκυρο μόνο με σταυρό προτίμησης, είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις απαντήσεις είτε αριστερά ή δεξιά από την απάντηση. Οποιοδήποτε άλλο σύμβολο, όπως για παράδειγμα το x, θα καθιστά το ψηφοδέλτιο άκυρο.

Όπου δεν υπάρχει σταυρός, το ψηφοδέλτιο θα μετρήσει ως λευκό. 
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ψηφοφόρων γίνεται με την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Αποδεκτά είναι και τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας και διαβατήρια που έχει λήξει η ισχύς τους.
Οι εκλογείς ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015. Εξαίρεση αποτελούν όσοι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, καθώς αντί για τα ειδικά εκλογικά τμήματα, θα πρέπει να προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα της περιοχής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου