Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ...

...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Όλες οι υποχρεώσεις και οι δεσμεύσεις για κατάργηση των φοροαπαλλαγών των αγροτών που προβλέπονται...
από τη συμφωνία των Βρυξελλών της 12ης Ιουλίου θα εφαρμοστούν κανονικά, «θα εφαρμοστούν όλα, δεν θα ξεφύγουμε σε τίποτα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των προτεραιοτήτων του υπουργείου. 




Ο κύριος Αλεξιάδης ξεκαθάρισε επίσης ότι ο ΕΝΦΙΑ φέτος θα εισπραχθεί κανονικά χωρίς αλλαγές, αλλά και από το 2016 σχεδιάζεται, σε συνεργασία με τους Θεσμούς, να υπάρξουν ανατροπές στους συντελεστές, στις απαλλαγές, στις αντικειμενικές τιμές και στις αναλογίες μεταξύ του φόρου ακινήτων που πληρώνουν όλοι και στο συμπληρωματικό φόρο που πληρώνουν οι μεγαλοιδιοκτήτες.

Στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης, αφού κλείσουν πρώτα οι ανοιχτές εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης,  ο κύριος Αλεξιάδης περιέλαβε και την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, που θα ξεκινήσει πιλοτικά πρώτα από τα νησία του Αιγαίου και για κάποιες συγκεκριμένες «ύποπτες» ειδικότητες, για να μπει τέλος στις αποδείξεις - μαϊμού που οι επιτήδειοι εκδίδουν με αδήλωτες ταμειακές μηχανές.

Ο ίδιος προανήγγειλε «κυνηγητό διαρκείας» για καταπολέμηση της κλοπής του ΦΠΑ και επιβεβαίωσε το σχέδιο που αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα την Κυριακή για να κλείνουν οι εφορίες κάποιες μέρες της εβδομάδας ώστε να βγει όλο το προσωπικό τους από τα γραφεία και να κάνει ελέγχους στο δρόμο.

Με εντολή του θα επιλεγούν για έλεγχο και υποθέσεις φόρου και εκκρεμείς υποθέσεις φόρου που παραγράφονται στις 31/12/2015, με κριτήριο ποιες θα φέρουν άμεσα περισσότερα έσοδα στο Δημόσιο.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα πρόστιμα που θα κλιμακώνονται ανάλογα με τους τζίρους και τα κέρδη των επιχειρήσεων, «ώστε να μην πληρώνει το ίδιο πρόστιμο ένα σουβλατζίδικο και ένα ξενοδοχείο πολυτελείας στην Παραλιακή», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κύριος Αλεξιάδης.

Όσον αφορά, την ΕΔΕ για τα πλαστά ΑΦΜ και το σχέδιο Βαρουφάκη τόνισε ότι καλώς διατάχθηκε, θα αφορά μόνο τους εφοριακούς δημοσίους υπαλλήλους που εμπλέκονται, και όχι συνεργάτες του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ σημείωσε, οτι είχε και επικοινωνία με τον γ.γ. της ΓΓΠΣ κύριο Χατζηθεοδώρου, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν εφαρμόστηκε ποτέ τέτοιο σχέδιο από την υπηρεσία του.

http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου