Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Κρίσιμη παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη Ν.Πίρς: «Οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν τους δεσμούς με την Ελλάδα σε "όλα τα επίπεδα" - Αντλώ έμπνευση από το δημοψήφισμα»

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ - ΠΡΟΙΔΕΑΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 

Με νέο μήνυμα-παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πίρς, οι ΗΠΑ έστειλαν ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα ότι θεωρούν πολύ σημαντικό σύμμαχο την Ελλάδα ώστε να την αφήσουν στα χέρια της Γερμανίας και του Β.Σόιμπλε! 

Φαίνεται πάντως ότι η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση έχει φέρει σε εγρήγορση τις ΗΠΑ καθώς οι συνεχείς παρεμβάσεις τους προδίδουν ότι φοβούνται γεωπολιτική στροφή της χώρας προς Ρωσία...
Μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης για το ελληνικό χρέος και την επιστολή του Κογκρέσου στην Κριστίν Λαγκάρντ για την στάση του ΔΝΤ και τις ευθύνες του στην ελληνική κρίση, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το δημοψήφισμα, οι ΗΠΑ μέσω του Αμερικανού πρέσβη στέλνουν μήνυμα σε Αθήνα αυτή την κρίσιμη μέρα ότι "θα βοηθήσουν και θα ενισχύσουν τους δεσμούς με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα" όπως αναφέρει... Τι εννοεί όμως ακριβώς; Η φράση κλειδί είναι "σε όλα τα επίπεδα"...Μπορεί να είναι βοήθεια πάσης φύσεως... Ταυτόχρονα αργότερα πρόσθεσε ότι "αντλώ έμπνευση από το δημοψήφισμα"!
Στη διπλωματική γλώσσα αυτό είναι εξόχως σημαντικό γιατί οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα βέτο στο ΔΝΤ ενώ μόλις προχτές ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε κάτι πολύ σημαντικό σε συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση «Rai Tre»:
«Οι Αμερικανοί μας βοήθησαν να εξηγήσουμε στους Ευρωπαίους το γεωπολιτικό πλαίσιο και ξέρω ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να παρέμβουν επί του ΔΝΤ, διότι μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος βέτο στο εσωτερικό του”.
Ειδικότερα, με δύο αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ελλάδα ο Αμερκανός πρέσβης στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς.
Ο κ. Πιρς το βράδυ του Σαββάτου ανήρτησε: «Οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και χρόνια ώστε να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τους δεσμούς ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα».
Περίπου μία ώρα αργότερα καληνύχτισε τους ακολούθους του με μία δική του ζωγραφιά, για την οποία, όπως έγραψε, άντλησε έμπνευση από το δημοψήφισμα. «Καληνύχτα σε όλους από την Αθήνα. Η Ελλάδα υπομένει. Ορίστε μια ζωγραφιά μου από νερομπογιές που έκανα στο πνεύμα της πόλεως».
Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης, τη λιγότερο σταθερή γειτονιά της Ευρώπης. Υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι η Βουλγαρία και η Σερβία είναι ευάλωτες στην «μόλυνση» από ενδεχόμενη χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών. Πάνω απ' όλα οι ΗΠΑ θέλουν να αποτρέψουν την διάλυση του δυτικού συστήματος ασφαλείας όπως αυτές οικοδόμησαν από το 1945 και μετά με την δημιουργία, ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ευρωζώνη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου