Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Φωτόπουλος και άλλοι 58 σε δίκη για σκάνδαλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ - Αντιμετωπίζουν κακουργήματα



Σε δίκη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος παραπέμπονται 59 πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα ταξίδια της ΓΕΝΟΠ ( γνωστό ως ΓΕΝΟΠ Tours).
Ανάμεσά τους βρίσκονται ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, ο πρώην αρχισυνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος και η κόρη του, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός.

Το υπ' αριθ. 1148/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών είναι «κόλαφος» και ουσιαστικά ανατρέπει την πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών κ. Γ. Πρασσά, ο οποίος είχε εισηγηθεί την απαλλαγή για 70 από τους 71 κατηγορουμένους.
Οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα κακουργήματα της α) απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και β) της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε.
Σύμφωνα με το βούλευμα, όπως αναφέρει το protothema.gr, τα ποσά για τα οποία κατηγορούνται αφορούν τιμολόγια, τα οποία ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ για τις χρονικές περιόδους 2008, 2009, 2010, ένα δάνειο ύψους 500.000 ευρώ της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, το οποίο ούτε επεστράφη ποτέ, ούτε δόθηκαν ποτέ σοβαρές εγγυήσεις για να επιστρέψουν τα χρήματα αυτά πίσω στη ΔΕΗ, καθώς και 300.000 ευρώ που δαπανήθηκαν από τη ΔΕΗ για μελέτη που ποτέ δεν εκπονήθηκε, αλλά ούτε και επιστράφηκαν τα χρήματα.
Η υπόθεση αφορούσε στις παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, όπως το δάνειο των 500.000 ευρώ που κατηγορείται ότι είχε πάρει ο συνδικαλιστής Νίκος Φωτόπουλος το 2010 για λογαριασμό του συνδικαλιστικού οργάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου