Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ξηλώνονται 4 ψηφισμένα νομοσχέδια της κυβέρνησης


Ξηλώνονται 4 ψηφισμένα νομοσχέδια της κυβέρνησης

Τουλάχιστον τέσσερα νομοσχέδια που έχουν ήδη καταστεί νόμοι του κράτους από την σημερινή κυβέρνηση δύναται να θεωρηθούν από τους εταίρους ως μονομερείς ενέργειες και να μπουν στο κρεβάτι του Προκρούστη με τελικό στόχο το ξήλωμα τους.
Άλλωστε και κατά την ψήφιση τους η αντιπολίτευση είχε εγείρει ζητήματα μη συμβατότητας σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις της χώρας με τους δανειστές μας.

Αν και ακόμα το τοπίο είναι θολό σχετικά με την αξιώσεις των εταίρων αλλά και τα συμφωνήθεντα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, είναι πιθανόν τις επόμενες εβδομάδες να υπάρξει κατάργηση υφιστάμενων διατάξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην διακεκαυμένη ζώνη μπορούν να βρεθούν:
•Ο νόμος για τον εκδημοκρατισμό της Διοίκησης, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την αποκατάσταση των αδικιών του υπουργείου Εσωτερικών. Μέσω των διατάξεων αυτών επαναπροσλήφθηκαν οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες., το διοικητικό προσωπικό του ΑΕΙ, οι δημοτικοί αστυνομικοί. Καταργήθηκε το καθεστώς της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας. Έγινε επανακαθορισμός της λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων του Δημοσίου με την συμμετοχή συνδικαλιστών.
•Επανασύσταση της ΕΡΤ. Κατά πληροφορίες οι εταίροι μπορεί να βγάλουν κόκκινη κάρτα στις επαναπροσλήψεις των δημοσιογράφων και του διοικητικού προσωπικού με το σκεπτικό ότι έγιναν χωρίς αξιολόγηση και με μοναδικό κριτήριο την προηγούμενη θητεία τους στην ΕΡΤ.
•Επαναλειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Η απόφαση της κυβέρνηση να επιχορηγήσει την ΕΒΖ με 30.000.000 ευρώ είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.
•Ρυθμίσεις για την Επανασύσταση της Οικονομίας. Επρόκειτο για ένα από τα νομοσχέδια –σημαία της νέας κυβέρνησης που είχε φέρει προς ψήφιση μετά την λειτουργία της νέας Βουλής. Έδινε τη δυνατότητα σε οφειλέτες του Δημοσίου να προχωρούν σε ρύθμιση των οφειλών έως 100 δόσεις, ενώ με άλλες ρυθμίσεις έσβηνε προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου