Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Απορρίφθηκε το γερμανικό τελεσίγραφο για αφοπλισμό της χώρας με "φαρμακερό" tweet Π.Καμμένου


"ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ RHEINMETALL ΤΑ 200 EKΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ" 

Με δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου απάντησε πριν λίγο η κυβέρνηση στους δανειστές που απαιτούν μείωση των δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων για ανταλλακτικά και καύσιμα κατά 40% και ειδικότερα στον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που ζήτησε να αφοπλιστεί η χώρα για να εξοικονομηθούν λεφτά για τους δανειστές.

Η απάντηση είναι, φυσικά, απορριπτική, αλλά και υψηλής έντασης, χαρακτηριστικό της ενόχλησης των Αθηνών στην εξωφρενική απαίτηση.
Η απάντηση Καμμένου είναι φαρμακερή και παραπέμπει στα εξοπλιστικά σκάνδαλα που προκάλεσαν οι γερμανικές εταιρείες στην Ελλάδα και ειδικότερα η Rheinmetall.
Στο μήνυμά του στο twitter o Π.Καμμένος αναφέρει συγκεκριμένα: "Ο Γκάμπριελ υπολόγισε ... Η Ραινμέταλ πήρε 2 δις έδωσε μίζες 62 έκ.€ καταδικάστηκε στη Γερμανία και πλήρωσε 67 έκ.€ δε θα δώσει 200 έκ€ ;".
Με απλά λόγια ο υπουργός Εθνικής Αμυνας απαντά στον Γερμανό αντικαγκελάριο ότι μπορεί να πάρει τα λεφτά από τις γερμανικές εταιρείες που θησαύρισαν στα γερμανικά εξοπλιστικά προγράμματα "λαδώνοντας" αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Εν προκειμένω, ας δώσει η Rheinmetall τα 200 εκατ. ευρώ το χρόνο που ζητούν από τους Ελληνες! Και όχι μόνο η Rheinmetall, αλλά και η ThyssenKrupp Marine Systems των υποβρυχίων Tupe 214, η Krauss Mafei των LEO2HEL, η STN Atlas κλπ κλπ...
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου