Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Αυτά έπαιρναν τα κόμματα από τη Siemens-

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάλεσε στη Βουλή
το Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού κράτους με την αμαρτωλή εταιρία Siemens. Ο κ. Στουρνάρας έχει υπογράψει τη συμφωνία. 



Την ίδια στιγμή πλάκωσαν την παραπληροφόρηση τα βρωμοΜ.Μ.Ε με τα …τσίσα των ματατζήδων για να υπερκαλυφθεί το θέμα της κλήσης του Στουρνάρα.
Επίσης τα μέλη της επιτροπής της Βουλής για τα μνημόνια πρόκειται να καλέσουν για μάρτυρα τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου ο οποίος διαθέτει πλήθος στοιχείων για την στάση του κ. Παπανδρέου απέναντι στα μνημόνια και το ΔΝΤ ,μερικά από τα οποία αναφέρει στο βιβλίο του «Τρόικα ο δρόμος προς την καταστροφή», κάνοντας τον Τζεφρυ να χάσει το… κανό του.

Ο πρώην υπουργός και Πρόεδρος της επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens, Σήφης Βαλυράκης εξεταζόμενος χθες στην αρμόδια επιτροπή για 2η φορά, έκανε και νέες αποκαλύψεις.
Κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή, ο Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου Siemens, υποστήριξε ότι η γερμανική εταιρεία έκανε ό,τι ήθελε στην Ελλάδα. «Η Siemens ήταν κράτος εν κράτει», τόνισε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου «είναι ασύλληπτη και με μυθικές παραμέτρους». Είπε μάλιστα πως για κάθε προμήθεια υπήρχε μίζα 10% (8% σε επιχειρήσεις και εμπλεκόμενα πρόσωπα και 2% σε πολιτικά κόμματα).
Επίσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και για τη στάση της Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για «συστηματική παρακώλυση της έρευνας».
Όπως υποστήριξε υπήρξε «διαχρονικά αρνητική διάθεση από την Δικαιοσύνη» και πρόσθεσε:
«Υπάρχει ακινησία απαράδεκτη από Δικαιοσύνη και αρνήσεις έρευνας από το κοινοβούλιο με το πρόσχημα ότι εφόσον ερευνά η δικαιοσύνη η Βουλή δεν μπορεί να κάνει τίποτα».
Ο κ. Βαλυράκης είπε ακόμη ότι η Δικαιοσύνη από το 1993 ερευνά υποθέσεις που εμπλέκεται η Siemens (ΟΤΕ, C4I κ.λπ.), αλλά «ενώ βρίσκεται μπροστά σε πολιτικά πρόσωπα όχι μόνο δεν τα στέλνει στην Βουλή, αλλά αποφεύγει να αφήσει να διαρρεύσει η πληροφορία».
Μάλιστα, είπε πως η Δικαιοσύνη «προσπαθεί να παρατείνει το χρόνο έρευνας και όπου μπορεί βάζει τα βουλεύματα στο αρχείο», ενώ υπενθύμισε ότι «ο κ. Ζαγοριανός τιμωρήθηκε διότι δεν έδινε την δικογραφία Siemens στους κατηγορούμενους για να μην διαρρεύσει ότι εκεί υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα».


 http://www.zoomblog.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου