Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η Ελλάδα της κρίσης φτιάχνει "Patriot"! Ποια εταιρεία το κάνει και τι συμφώνησε


Η Ελλάδα της κρίσης διαθέτει εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας που τις εμπιστεύονται οι ΗΠΑ. Όχι για κάτι ασήμαντο και ανούσιο,αλλά για συνεργασία στην παραγωγή των αντιαεροπορικών Patriot.

H Intracom Defence Electronics (IDE), το κάνει εδώ και χρόνια. Τώρα επεκτείνει τη συνεργασία της με την αμερικανική εταιρεία Raytheon, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο 63 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή υπομονάδων των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο 2017.





Το νέο συμβόλαιο επεκτείνει τη συνεργασία με διακεκριμένους προμηθευτές των ΗΠΑ σε διεθνή προγράμματα στο χώρο της άμυνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές της IDE ξεπερνούν το 98% του κύκλου εργασιών της. Ειδικότερα, οι εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας της IDE προς τις ΗΠΑ, το 2013 αντιστοιχούσαν σε περίπου 5% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών, πραγματοποιώντας αύξηση από 4% το 2012.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IDE κ. Γεώργιος Τρουλλινός δήλωσε μεταξύ άλλων : «Είμαστε υπερήφανοι για την περισσότερο από 20 χρόνια συνεργασία μας με τη Raytheon και την εμπιστοσύνη τους στις δυνατότητες μας. Η νέα σύμβαση επιβεβαιώνει τη συμμόρφωσή μας με τα πολύ υψηλά πρότυπα της τεχνολογίας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας μας σε μια πολύ απαιτητική βιομηχανία».

Δεν είναι η μόνηη ελληνική εταιρεία που μπορεί να βγει στο εξωτερικό και να αντέξει άνετα στον ανταγωνισμό. Οι Έλληνες και οι εταιρείες τους είναι ικανές για μεγάλα πράγματα. Και δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο από ένα εθνικό σχέδιο που θα τους δώσει τις δυνατότητες να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά ,με μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια.

οnalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου