Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Απάτη made in Germany




Κι όμως, δεν πρόκειται για αστείο, αλλά για γεγονός, το οποίο αποδεικνύει άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις.

Πρωταγωνιστής της σημερινής ιστορίας, ένας Γερμανός που εισέπραξε ούτε λίγο ούτε πολύ 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να μετατρέψει αγρούς σε... δάση.



Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε το candianews.gr, ένας Γερμανός εισέπραξε παράνομα 1,5 εκατ. ευρώ με πέντε αιτήσεις για να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Δάσωση Γεωργικών Εκτάσεων», το οποίο εφαρμόστηκε στην Κρήτη.

Για να ενταχθεί στο πρόγραμμα δήλωσε μεγάλες γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή του Ρεθύμνου, τις οποίες στόχευε υποτίθεται να μετατρέψει σε δάσος. Χρηματοδοτήθηκε για το 80% της επένδυσης, λαμβάνοντας τμηματικά τα χρήματα από το 1997 έως το 2011.

Ωστόσο η απάτη δεν άργησε να αποκαλυφθεί, καθώς στους ελέγχους που έγιναν το 2012, όταν και θα έπρεπε κανονικά να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, οι δασικές εκτάσεις που θα δικαιολογούσαν την είσπραξη του 1,5 εκατ. ευρώ δεν βρέθηκαν!

Από τις αρχές του 2013 η Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου άρχισε να ζητά την επιστροφή των χρημάτων και με αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης καταλογίστηκαν στον Γερμανό τα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και του ζητήθηκαν πίσω συνολικά 1.495.055 ευρώ.


Τα έγγραφα:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου