Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Guardian: Στα 10 πιο φθηνά μέρη της Ευρώπης για οικογενειακές διακοπές η Χαλκιδική



H travel editor της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», Isabel Choatμ παρουσιάζει 10 επιλογές για φτηνές οικογενειακές διακοπές σε πανέμορφα μέρη της Γηραιάς Ηπείρου, με δεύτερη στη λίστα να φιγουράρει η Χαλκιδική. Αυτό, επίσης, που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι όλες οι προτάσεις της Βρετανής δημοσιογράφου αφορούν την υψηλή τουριστική περίοδο.

Αναλυτικότερα:
Διαμερίσματα στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Πρόταση του Guardian είναι τα πέντε διαμερίσματα στη αγροικία του 18ου αιώνα Fattoria Santa Vittoria, τα οποία χωρίζονται με κισσούς το ένα από το άλλο.
Η τιμή τους για μία τετραμελή οικογένεια των τεσσάρων ατόμων για μία εβδομάδα φτάνει περίπου τα 1.072 ευρώ.
Παραθαλάσσιο κάμπινγκ στη Χαλκιδική: Η Choat προτείνει το Areti Camping and Bungalows, το οποίο βρίσκεται σε «μια παρθένα παραλία», ενώ γίνεται μνεία και στο γεγονός πως πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση. «Για τα παιδιά υπάρχει πλήθος δραστηριοτήτων, όπως τένις, βόλεϊ και θαλάσσια σπόρ», ενώ προτείνεται και η εκδρομή στα τρία κοντινά νησάκια «για κολύμπι στα καθαρά νερά ή ακόμα και scuba diving», αλλά και επίσκεψη στο Αγιον Ορος.
Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο οι τιμές τη βραδιά έχουν ως εξής:
Σκηνή -19,2 ευρώ, ενήλικες -9,6 ευρώ, παιδιά 1-12 ετών -4,8 ευρώ και 4 ευρώ επιπλέον για ηλεκτρικό
Bungalow των τεσσάρων ατόμων -150 ευρώ
Θόλοι, Ανδαλουσία, Νότια Ισπανία: Πρόταση της δημοσιογράφου του Guardian είναι οι κατοικίες «Otro Mundo» που στα ισπανικά σημαίνουν «Αλλος Κόσμος». Η ονομασία χαρακτηρίζεται «εύστοχη» από την αρθρογράφο η οποία επισημαίνει ότι πρόκειται για κατοικίες με τρούλους και θόλους, οι λεγόμενες «domes», που «εσωτερικά θυμίζουν τη δεκαετία του 1960, με ταπετσαρίες στους τοίχους και ρετρό αμπαζούρ». Προτείνεται ποδηλασία και πεζοπορία.
Το κόστος για μια οικογένεια των 7 ατόμων ξενικά από 80 ευρώ τη βραδιά, ενώ όποιος επιθυμεί και πρωινό, υπάρχει έξτρα χρέωση 7,5 ευρώ.
Καλύβα στη νότια Γαλλία: Η Choat χαρακτηρίζει την «Layénie Under The Stars», ήτοι την ξύλινη καλύβα της φωτογραφίας, σαν να έχει βγει από καρτούν, διευκρινίζοντας πως είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου στο χέρι. «Είναι το τέλειο μέρος για μια οικογένεια που λατρεύει την περιπέτεια και χαίρεται να έχει τη φύση για παιδική χαρά».
Η τιμή της για μια τετραμελή οικογένεια ξεκινά από 69 ευρώ τη βραδιά, ενώ για κάθε ένα παραπάνω παιδί, υπάρχει 23 ευρώ έξτρα χρέωση.
Διακοπές σε φάρμα στο Αυστριακό Τιρόλο: Πρόταση της Βρετανής travel editor είναι το συγκρότημα τριών παραδοσιακών αγροικιών Kinderbauernhof Albeineler Farm στο Pitztal, μια κοιλάδα των Αλπεων. Εκεί, τα παιδιά θα μάθουν πώς είναι να οργώνουν τη γη με τρακτέρ, θα έρθουν σε επαφή με άλογα, πόνι, κατσίκες, ινδικά χοιρίδια, λαγούς και γάτες, θα μαζέψουν αυγά, την ώρα που οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν σε μία από τις τρεις σάουνες.
Το κόστος για μία επταήμερη διαμονή σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων ξεκινά από 694 ευρώ τη βραδιά.
Αγροτουρισμός στη Βρετάνη, Γαλλία: Η πρόταση της βρετανικής εφημερίδας είναι το συγκρότημα των 7 αγροτικών κατοικιών «Little Houses» στην Prairie, όπου οι οικογένειες παράγουν ουσιαστικά τα δικά τους αγροτικά προϊόντα. Χρήσιμη πληροφορία: Βρίσκονται μόλις 10 λεπτά από τη θάλασσα.
Το κόστος για μια κατοικία των τεσσάρων ατόμων είναι 750 ευρώ την εβδομάδα. Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, οι ελάχιστες ημέρες που μπορεί κάποιος να το κλείσει, είναι 14.
Tipis στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας: Πρόκειται για ένα φιλικό προς το περιβάλλον camping με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύχρωμες σκηνές, την ειδική διαμορφωμένη πλατφόρμα για γιόγκα, αλλά και τον κήπο με βιολογικά λαχανικά.
Η επταήμερη διαμονή για μια οικογένεια κοστίζει 575 ευρώ.
Ο γύρος της Γαλλίας ή της Ισπανίας με το all time classic Volkswagen: Το WeDubYou ενοικιάζει τα κλασικά πλέον VW τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν τέσσερα άτομα. Το παλιό φορτηγάκι της Volkswagen έχει ανακαινιστεί πλήρως και προσφέρεται με προφορτισμένα iPhones με μουσική, τα οποία διαθέτουν και το app πλοηγού, αλλά και iPads με κατεβασμένες ταινίες.
Το κόστος ενοικίασης για μία εβδομάδα μέσα στον Ιούλιο ανέρχεται σε 955 ευρώ.
«Πράσινες» διακοπές στο Galway, Ιρλανδία: «Οι Τρεις Πύργοι» (The Three Towers) στα βουνά Slieve Aughty είναι η πρόταση του Guardian. Το αγροτουριστικό κατάλυμα διαθέτει ένα κήπο με βιολογικά προϊόντα και προσφέρει δυνατότητα ιππασίας είτε με άλογο είτε με πόνι, ακόμα και με γαϊδουράκια.
Η τιμή για ένα δωμάτιο τεσσάρων ατόμων ανέρχεται στα 130 ευρώ τη βραδιά, ενώ για μια καμπίνα τεσσάρων ατόμων στα 170.
Το οικολογικό χωριό, Λίμνη Μπλεντ, Σλοβενία: Το «Garden Village» (Πράσινο χωριό) είναι ένα εντυπωσιακό οικολογικό χωριό με δενδρόσπιτα, εξεζητημένες σκηνές και κέντρο ευεξίας. Τα λαχανικά και τα φρούτα που σερβίρονται στο εστιατόριό του, προέρχονται από τον βιολογικό του κήπο.
Το κόστος για ένα δενδρόσπιτο στην υψηλή περίοδο ανέρχεται σε 290 ευρώ τη βραδιά, ενώ για ένα διαμέρισμα σε 200 ευρώ τη βραδιά.
Υπενθυμίζεται ότι όλες οι τιμές είναι όπως έχουν παρουσιαστεί στον βρετανικό Guardian και πιθανότατα αφορούν κρατήσεις από Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου