Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας - Μόνο στην Ελλάδα θα γίνει διαδήλωση υπέρ των απαιτήσεων των δανειστών!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpm3sUmhhvl-G39gxNezDfLna6Yib9DL91Lhg9j6FN0SStaq70nN8vSju8k11hOMwQ8b4KSiB7YboggwLpBX97qKXD-3BLLjFRnY5jbRcjGN283fPLKl-42h7SLejCjDz-Jfr2oeZlgkw/s400/crisi660_0.jpg«Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει… Αντιστεκόμαστε» είναι το σύνθημα που κυριάρχησε στην διαδήλωση στο Παρίσι, υπέρ της Ελλάδας. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία.


Το κάλεσμα, που δόθηκε μέσω Ίντερνετ, συνυπογράφουν πολλές εναλλακτικές οργανώσεις, γαλλικές και ευρωπαϊκές, σύλλογοι, συνδικάτα, αριστερά γαλλικά κόμματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Συμμετέχει και η συλλογική πρωτοβουλία που με σύνθημα: «Η Ελλάδα, μια ελπίδα για την Ευρώπη» που έχει συγκεντρώσει 20.000 υπογραφές.

Το ραντεβού δόθηκε στο βόρειο Παρίσι γύρω από το μετρό «Στάλινγκραντ» με πορεία προς το κέντρο.

Στο κείμενο του καλέσματος σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Σήμερα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και κυβερνήσεις, επιχειρούν να λυγίσουν την Ελλάδα, να πνίξουν τις φωνές που προτείνουν μια άλλη Ευρώπη, αυτήν της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Από τις 20 έως τις 27 Ιουνίου, θα είναι μια μεγάλη εβδομάδα ευρωπαϊκής κινητοποίησης. Όλοι μαζί σε Ρώμη, Βερολίνο, Λονδίνο, Αθήνα, Μαδρίτη, Βρυξέλλες, Παρίσι και σε πολλές άλλες πόλεις θα απαντήσουμε στις ελληνικές κινητοποιήσεις “Ενωμένοι κατά της λιτότητας και της κοινωνικής αδικίας”.

Ο ελληνικός λαός, ψηφίζοντας μια αριστερή κυβέρνηση, αποφάσισε να σπάσει τη νεοφιλελεύθερη συναίνεση.

Η αλληλεγγύη και η μαζική λαϊκή υποστήριξη, θα συμβάλουν στο να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στη μετωπική μας σύγκρουση με την οικονομική και πολιτική ευρωπαϊκή ελίτ.

Ας παλέψουμε για μια Ευρώπη της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, κατά μιας Ευρώπης του κέρδους, μια Ευρώπη φρούριο. Καλούμε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συμμετέχουν στην Εβδομάδα Αλληλεγγύης και να δημιουργήσουν γύρω τους ισχυρές εθνικές συμμαχίες για την υποστήριξη του ευρωπαϊκού αγώνα κατά της λιτότητας».

Κινητοποιήσεις και σε Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Βελγιο

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Βερολίνο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες στην Ευρώπη και κατά της λιτότητας στην Ελλάδα.

Οι διαδηλωτές συμμετείχαν στην κινητοποίηση “Κάνουμε αλλιώς την Ευρώπη” ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα διάφορων αριστερών οργανώσεων και των γερμανικών αντιπολιτευόμενων κομμάτων Die Linke και Grunen.

Η ειρηνική πορεία ξεκίνησε από μια πλατεία της συνοικίας Κρόιτσμπεργκ και θα καταλήξει στην Πύλη του Βραδεμβούργου. Το πλήθος φώναζε συνθήματα υπέρ των μεταναστών, καθώς σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων. “Ούτε σύνορα, ούτε έθνη, σταματήστε τις απελάσεις” και “Πείτε το δυνατά, πείτε το καθαρά, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ” ήταν κάποια από αυτά.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν επίσης ελληνικές σημαίες ή πλακάτ με συνθήματα υπέρ της Αθήνας. “Η τεχνοκρατική, ψυχρή και νεοφιλελεύθερη Ευρώπη υπό τη διοίκηση της Γερμανίας είναι ανυπόφορη”, έγραφε ένα πανώ.


Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και την Ελλάδα είναι προγραμματισμένες και σε άλλες πόλεις. Στη Γερμανία, το απόγευμα πρόκειται να γίνει στο Μόναχο μια διαδήλωση “Αλληλεγγύης προς την Ελλάδα”. Στην Ιταλία, περίπου 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κολοσσαίο, αψηφώντας τη βροχή, ζητώντας “Να σταματήσει τώρα η σφαγή” των μεταναστών στη Μεσόγειο. Κάποιοι επωφελήθηκαν για να εκφράσουν αισθήματα αλληλεγγύης και στην Αθήνα.

Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Λονδίνου διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Η διαδήλωση αυτή, η πρώτη μετά τη νίκη των Συντηρητικών στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου, συνιστά “την αρχή μιας εκστρατείας διαμαρτυριών, απεργειών, άμεσων δράσεων και πολιτικής ανυπακοής σε όλη τη χώρα”, δήλωσε ο Σαμ Φέρμπερν, ένας εκπρόσωπος της ομάδας People’s Assembly που οργάνωσε την κινητοποίηση.

“Δεν θα σταματήσουμε μέχρι που η λιτότητα που επιβάλλεται στη χώρα να αποτελέσει παρελθόν”, πρόσθεσε.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την Τράπεζα της Αγγλίας, στην καρδιά του Σίτι, μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα και αναμένεται ότι το απόγευμα η πορεία θα φτάσει στο Κοινοβούλιο του Γουεστμίνστερ. “Η λιτότητα δεν λειτουργεί”, “Όχι στις περικοπές” και “Έξω οι Τόρις” είχαν γράψει οι συμμετέχοντες στα πλακάτ που κρατούσαν. Πολλοί χόρευαν ή χτυπούσαν ταμπούρλα.

Οι περικοπές που εφαρμόζει η κυβέρνηση Κάμερον έχουν “δραματικές επιπτώσεις” σε όλη την κοινωνία, σχολίασε μια δασκάλα, η Σιάν Μπλουρ. “Τα παιδιά στο σχολείο φοβούνται ότι θα τους κάνουν έξωση (…) επειδή τα επιδόματα που έπαιρναν οι γονείς τους έχουν κοπεί”, σχολίασε.

Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν πολλοί ακτιβιστές, συνδικαλιστές αλλά και προσωπικότητες του θεάματος όπως ο Ράσελ Μπραντ και η Σάρλοτ Τσερτς. “Βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου” είπε η τραγουδίστρια, καταγγέλοντας την “άδικη, άνιση και άχρηση” πολιτική λιτότητας.

Ιρλανδοί διαδηλωτές στο πλευρό της Αθήνας

Όπως και στο Λονδίνο, πλήθος κόσμου βγήκε το απόγευμα του Σαββάτου στους δρόμους του Δουβλίνου με τα πλακάτ ανά χείρας και φώναξε συνθήματα κατά της λιτότητας, ζητώντας επενδύσεις και ανάπτυξη.

Ορισμένα από αυτά αφορούσαν την Ελλάδα και τις πιέσεις που δέχεται από τους πιστωτές της για να προχωρήσει σε σκληρά δημοσιονομικά μέτρα.

Στον αντίποδα αύριο διοργανώνεται και πάλι διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας για να αποδεχθούμε σαν κράτος οποιαδήποτε συμφωνία και να φέρουν οι δανειστές! 


 http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου