Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Φαντάροι σε ρόλο… δασκάλου!


831FANTAROI(STRATOPEDO)

Την πρόταση να αξιοποιούνται στα ακριτικά σχολεία, ελλείψει εκπαιδευτικών, οι φαντάροι που υπηρετούν στην παραμεθόριο, συζήτησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς. Χθες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος,υποδέχθηκε στο υπουργείο του, τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, χωρίς όπως να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το θέμα της συνάντησης.
Πηγές των ΑΝΕΛ ανέφεραν ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν την πρόταση απόφοιτοι παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών (π.χ., μαθηματικοί, φιλόλογοι κ.ά.), οι οποίοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία σε ακριτικές περιοχές, να μπορούν να διδάξουν σε κοντινά σχολεία όπου υπάρχουν κενά, λαμβάνοντας τη μοριοδότηση που προβλέπεται.
Και αυτό, διότι η προσπάθεια κάλυψης των κενών θα είναι φέτος ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει συνολικά 4.000 προσλήψεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Όμως, από αυτές, οι 1.500 θέσεις θα δοθούν στους διαθέσιμους καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, που θα επιστρέψουν, απομένοντας έτσι 2.500 θέσεις, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται, ότι τα κενά θα υπερβούν τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου