Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Καιρός (Δευτέρα 8- 6-15)

 
Με άστατο καιρό θα κυλήσει η Δευτέρα 8 Ιουνίου, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση, στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί.  
Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα:


Στη Θράκη και στη Μακεδονία αναμένεται φθινοπωρινός καιρός με σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 26 βαθμούς.                                                                         
Στην  Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά αναμένονται: το πρωί λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι και το απόγευμα βροχές και πρόσκαιρες  καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 με 28  βαθμούς.                                                                                                                      
Στη δυτική  Πελοπόννησο προβλέπονται από τις μεσημεριανές ώρες κατά τόπους δυνατές βροχές και καταιγίδες.
Στην ανατολική Πελοπόννησο και στα Κύθηρα θα έχουμε συννεφιά και βροχές από την αρχή της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς.                                                                                                   
Στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Το μεσημέρι στη δυτική Κρήτη θα εκδηλωθούν και έντονες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 25 βαθμούς Κελσίου.                               
Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και στα ανατολικά βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 με 26 βαθμούς.  
Στη Σαμοθράκη, τη Λήμνο και στις Σποράδες θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 και από το μεσημέρι 5 μποφόρ, ενώ κατά διαστήματα θα βρέχει.                                                                                              
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται σχετικά βελτιωμένος καιρός με αρκετές νεφώσεις, αλλά λίγες βροχές. Οι βοριάδες θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα ανεβεί λίγο, έτσι τα θερμόμετρα θα δείξουν έως 26 βαθμούς.                                           
Στην Αττική θα έχουμε άστατο καιρό με σποραδικές βροχές, που νωρίς το απόγευμα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία στην Αθήνα και τον Πειραιά θα φτάσει έως τους 25 βαθμούς.                   
Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις και μικρής διάρκειας βροχή. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου