Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ομάδα χάκερ κατάφεραν και προσγείωσαν 10 πτήσεις στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας

Ομάδα χάκερ κατάφερε να πάρει τον έλεγχο σε 10 επιβατικών αεροπλάνων, να τα προσγειώσει σε αεροδρόμιο της Βαρσοβίας και να καθυστερήσει ακόμη 12

Περισσότεροι από 1.400 επιβάτες έζησαν χθες, Κυριακή, στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας την απόλυτη Οδύσσεια καθώς 10 αεροπλάνα, στα οποία επέβαιναν, ελέγχονταν από ομάδα χάκερ με αποτέλεσμα να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας και όχι στον προορισμό τους.
Όλα αυτά την ώρα που άλλες 12 πτήσεις καθυστερούσαν για τον ίδιο λόγο.
Οι υπολογιστές και τα πιλοτήρια δεν μπορούσαν να δεχθούν εντολές από τους χειριστές τους, παρά μόνο από τους χάκερ, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας να παραλύσει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.
  Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως οι υπολογιστές του αεροδρομίου είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, ωστόσο το αεροδρόμιο δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά, παρά μόνο όσον αφορά τις προσγειώσεις των πτήσεων και τις καθυστερήσεις άλλων.
Παράλληλα, επισήμανε πως η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ενώ, τόνισε πως η λειτουργία του αεροδρομίου έχει αποκατασταθεί και συνεχίζεται σε κανονικούς ρυθμούς.
Οι αρχές αναφέρουν ότι εξετάζουν το περιστατικό και προσπαθούν να εντοπίσουν τους χάκερ, καθώς είναι σίγουροι πως πρόκειται για ομάδα και όχι για μεμονωμένη δράση.


 http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου