Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Για όσους επιμένουν «ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ Ευρώ» Tο τρομερό Ελληνικό «λάθος» ισοτιμίας μέσα σε μια μέρα!

1ευρώ= 100 δραχμες

2 ευρώ = 200 δραχμες
5 ευρώ = 500 δραχμες
10 ευρώ = 1000 δραχμες
50 ευρώ = 5000 δραχμες

Για οσους δεν καταλαβαν ο ιδιος ο λαος ανεβασε τα αγαθα 3,5 φορες πανω σε μια μερα!




Συμπερασμα ο βασικος μισθος παρεμεινε ιδιος αλλα το κοστος ζωης τριπλασιαστηκε!!
Πως να μην χρεκοπησει ο Ελληνας πολιτης και κατ’ εξακολουθηση και ολη η χωρα του!
Εχουν μαζευτει οι καλυτεροι οικονομολογοι του κοσμου να δουν τι εφταιξε, περα απο τις μιζες τις υπερτιμολογησεις και την φοροδιαφυγη….Μηπως η λαθος ισοτιμια???


Λεω να σας παω 15 χρονια πισω τοτε που προσπαθουσαμε με τα κομπιουτερακια τσεπης την αλλη μερα κιολας της μεταβασης απο δραχμη σε ευρο να βρουμε την ακριβη ισοτιμια μεταξυ του παλιου και του νεου νομισαμτος.
Ομως την δευτερη εβδομαδα μας ειχαν μπερδεψει τα 1.17 και τα 0.78 ευρο οποτε ειπαμε να πεταξουμε τα κομπιουτερακια και να κανουμε την λαθος ισοτιμια, περιπου 3 φορες πανω γιατι ετσι απλοποιοησαμε την ζωη μας με τα κερματα και τα αφθονα 20 λεπτα που ειχαν γεμισει τις τσεπες μας.
Eτσι μεσα σε μια μερα….
1) το ψωμι ενω το πληρωναμε 100 δραχμες αντι για 30 λεπτα το πηγαμε 1 ευρο!!!!!!
περιπου 3 φορες πανω.
2) η τσιχλα η trident απο 100 δραχμες πηγε 1 ευρο
3) η τυροπιτα απο 100 δραχμες πηγε 1 ευρο
4) Τσιγαρα 300 δραχμες πηγαν 2 ευρο
5) βασικος μισθος 150.000 δραχμες το 1999 και 15 χρονια μετα 500ευρο=170.000 δραχμες
Με ενα πεντοχιλιαρο ετρωγες πλουσιοπαροχα σε μια ταβερνα 2 ατομα ή περναγες ενα ξεφρενο βραδυ κερνωντας συνεχεια ολους τους φιλους σου σε ενα μπαρ.
Τωρα αντιστοιχα τι κανεις με τα 15 ευρώ?
Παιρνεις 2 κρεπες και 2 νερακια ή μοιραζεσαι ενα cocktail με 2 καλαμακια με την κοπελα σου !!!
Στα δυσκολα χρονια που περναει η χωρα μας, πρεπει να ειμαστε αντικειμενικοι να κοιταμε το καλο του λαου και οχι το καλο μονο της τσεπης μας.
Σιγουρα οι ελευθεροι επαγγελματιες, οσο αυξηθηκαν οι τιμες των εμπορευματων, αυξησαν και τις τιμες πωλησης, μειώνοντας βεβαια την προμηθεια και την παροχη υπηρεσιων λογω οικονομικης κρισης και ανταγωνισμου.
Στον τουριστικο κλαδο τωρα οσο αυξανεται η ζητηση αυξανουν οικονομικα και την προσφορα τους κατακορυφα.
Για να δουμε ομως τους μισθωτους, ιδιωτικους και δημοσιους υπαλληλους στην πορεια μας στο ευρώ, πως επηρεαστηκαν? τους ωφελησε η όχι η αλλαγη του νομισμαντος?
Με απλα μαθηματικα για ενα ιδιωτικο η δημοσιο υπαλληλο ο βασικος μισθος ακολουθει την σωστη ισοτιμια, ιδιος τα τελευταια 15 χρονια στα 500-700 ευρώ ή 150.000 με 200.000 δραχμες αλλα κοστος ζωης 3 φορες μεγαλυτερο κατα μεσο ορο.
Μηπως τελικα οσοι λιγοι βλεπετε τις επειχηρησεις σας να πηγαινουν καλυτερα με το Ευρώ να δειτε λιγο και το συνολο του λαου που υποφερει, τι θα ηταν καλο για ολους τους Ελληνες?
Γιατι ειναι ξεκαθαρο οτι οι λαοι τις ευρωπης που υποφερουν ομοια με εμας, βλεποντας μισθους και συνταξεις να μειωνονται και αγαθα να ακριβαινουν, συντομα θα ερθει το τελος της Ευρωπαικης Ενωσης και του ευρωπαικου νομισματος με αυτους τους λαθους ρυθμους Αναπτυξης!


http://www.zoomblog.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου