Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Δικαίωση της Ελλάδας η στήριξη του Γερμανού Προέδρου στο θέμα των αποζημιώσεων


Δικαίωση της Ελλάδας η στήριξη του Γερμανού Προέδρου στο θέμα των αποζημιώσεων

«Η στήριξη του Προέδρου της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ, στο ελληνικό αίτημα για την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων συνιστά μια πρώτη δικαίωση για την πατρίδα μας σε ηθικό και πολιτικό επίπεδο. Είναι μια κίνηση υψηλού συμβολισμού με μεγάλο πολιτικό βάθος και περιεχόμενο» αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Με τις δηλώσεις του στη Sueddeutsche Zeitung ο κ. Γκάουκ υιοθετεί απόλυτα την ηθική και πολιτική βάση του ελληνικού προτάγματος για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων. Αναγνωρίζει ότι το δίκαιο του αιτήματος δεν παραγράφεται και δεν αναστέλλεται και στέλνει ηχηρό μήνυμα – ράπισμα σε όσους – ανιστόρητους – επιμένουν να υποστηρίζουν ότι αποτελεί εχθρική ενέργεια προς τη Γερμανία» επισημαίνει η κ. Χρυσοβελώνη, προσθέτοντας ότι «η στήριξή του αυτή συνιστά ταυτόχρονα και δικαίωση των προσπαθειών του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου που έχουν θέσει ως μέγιστη ηθική και πολιτική προτεραιότητα τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων».
«Με την κίνησή του αυτή ο κ. Γκάουκ δρομολογεί εξελίξεις προς την κατεύθυνση να υπάρξει έμπρακτα θετική ανταπόκριση εκ μέρους της Γερμανίας με στόχο να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος του ελληνικού λαού, που πλήρωσε με το αίμα του και δυσανάλογα σε σχέση με πολλούς άλλους τη ναζιστική θηριωδία» καταλήγει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου