Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Είσαι βουλευτής; Παίρνεις άτοκο δάνειο


Είσαι βουλευτής; Παίρνεις άτοκο δάνειο


Στην καλύτερη… τράπεζα αναδεικνύεται η Βουλή, όπως προκύπτει από την απόφαση να χορηγήσει άτοκο δάνειο σε 12 βουλευτές, όλων των κομμάτων – πλην του ΚΚΕ.
Το δάνειο το ζήτησαν οι ίδιοι οι βουλευτές, οι οποίοι θα το αποπληρώνουν με 50 ευρώ μηνιαία καταβολή, χωρίς τόκους.

Η σχετική απόφαση ελήφθη στην διάσκεψη των προέδρων, όπου υπήρξε μάλιστα και αντιπαράθεση μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Γιάννης Μπαλάφας διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με αφορμή το ταμείο αλληλεγγύης της Βουλής.
Ο κ. Μπαλάφας, ζήτησε να καταργηθεί το εν λόγω ταμείο, άποψη που βρήκε αντίθετο τον αντιπρόεδρο της Βουλής. «Δεν πρέπει να καταργηθεί, προσφέρει αλληλεγγύη μεταξύ των βουλευτών στη δύσκολη συγκυρία» απάντησε ο Αλ. Μητρόπουλος.
Συγκροτήθηκε η επιτροπή πόθεν έσχες
Η Διάσκεψη των προέδρων πάντως συγκρότησε και την Επιτροπή Πόθεν Εσχες, με πρόεδρο την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α” Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Οπως όλα δείχνουν, θα δοθεί παράταση στους βουλευτές προκειμένου να υποβάλουν το «πόθεν έσχες» τους για τη φετινή χρονιά, καθώς οι ημερομηνίες που είχαν ορισθεί έληξαν: Μέχρι τις 27 Απριλίου ήταν για τους παλιούς βουλευτές και μέχρι 5 Μαΐου για τους νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου