Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Δείτε που βρίσκεται το πρώτο αεροδρόμιο κατασκευασμένο πάνω σε τεχνητό νησί


Δείτε που βρίσκεται το πρώτο αεροδρόμιο κατασκευασμένο πάνω σε τεχνητό νησί

Αντιγράφοντας την τεχνική που εφάρμοσε το Ντουμπάι για να επεκτείνει την ακτογραμμή του κατασκευάζοντας τεχνητά νησιά για τα νέα του ξενοδοχεία, η Τουρκία τόλμησε κάτι σαφώς μικρότερο αλλά εξίσου πρωτοποριακό.
Στη Μαύρη Θάλασσα δυτικά της Κερασούντας εγκαινιάστηκε την παρασκευή από τον πρόεδρο ΅Ερντογάν το αεροδρόμιο Ordu – Giresun, με την πρώτη πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών από την Κωνσταντινούπολη να μεταφέρει τους πρώτους 136 επιβάτες.

Η κατασκευή του τεχνητού νησιού κόστισε περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια και άρχισε τον Ιούλιο του 2011. Απαιτήθηκαν 35 εκατομμύρια τόννοι πέτρας για να καλύψουν μια έκταση 1,8 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων μέσα στη θάλασσα.
Το αεροδρόμιο διαθέτει αεροδιάδρομο μήκους 3 χιλιομέτρων και πλάτους 45 μέτρων. Προς το παρόν χρησιμοποιείται για την αεροπορική συνδεση της Κερασούντας με την Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη αλλά σύντομα θα προστεθούν άλλοι 42 προορισμοί.
Η Τουρκική κυβέρνηση θεωρεί το αεροδρόμιο βασική επένδυση για την προσέλκυση ξένων τουριστών και κυρίως αράβων που θα ήθελαν να αγοράσουν ένα σπίτι στην περιοχή για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου