Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Απαράδεκτο: Αδιάθετα έμειναν πέρυσι 45 εκατ. ευρώ για τους άπορους Έλληνες!


Απαράδεκτο: Αδιάθετα έμειναν πέρυσι 45 εκατ. ευρώ για τους άπορους Έλληνες!

Αδιάθετα έμειναν πέρυσι 45 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους Έλληνες!
Αυτό προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη και προβλέπει την ενεργοποίηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους Έλληνες.

Πρόκειται για ευρωπαϊκά κονδύλια συνολικού ύψους 135 εκατ. ευρώ . Από αυτά τα 45 εκατ. αφορούν το 2014 και έμειναν αδιάθετα, τα άλλα 45 εκατ. ευρώ είναι για το 2015 και τα υπόλοιπα 45 εκατ. για το 2016.
Η απόφαση, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ρυθμίζει τις διαδικασίες για την ενεργοποίηση των κονδυλίων, καθώς και τα συστήματα διαχείρισης και ελέγχου του προγράμματος.
Τα κονδύλια θα αξιοποιηθούν προκειμένου να διανεμηθούν στους απόρους τρόφιμα και βασική υλική συνδρομή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού καθαρισμού και είδη προσωπικής υγιεινής.
Παράλληλα, θα παρέχονται και Συνοδευτικά Μέτρα, με στόχο την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών των απόρων, όπως υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, νομική συνδρομή, κοινωνικά φροντιστήρια κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου