Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας επί 26 χρόνια


Λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας επί 26 χρόνια

Το χρηματικό ποσό με το οποίο ζημιώθηκε το ταμείο ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ, από το 1987 έως και σήμερα ανέρχεται σε τουλάχιστον 200.000 ευρώ
Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σήμερα 67χρονη σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε  η  συλληφθείσα  λάμβανε σύνταξη χηρείας από το 1987, λόγω θανάτου του συζύγου της, που ήταν ασφαλισμένος στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε-Ε.Τ.Α.Α, η οποία πιστώνονταν σε τραπεζικό λογαριασμό.
Προκειμένου να μην διακοπεί η καταβολή της σύνταξης λόγω γάμου της, που τέλεσε το 1989 δεν τον δήλωσε ως όφειλε, ούτε στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων και στο ταμείο.
Στην κατοχή της 67χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε η κάρτα αναλήψεων της τράπεζας, η οποία ήταν συνδεδεμένη με τον τραπεζικό λογαριασμό που πιστωνόταν η σύνταξη χηρείας και με την οποία την 28-05-2015 πραγματοποίησε ανάληψη ποσού, που πιστώθηκε για τη σύνταξη μηνός Ιουνίου.
Το χρηματικό ποσό, με το οποίο ζημιώθηκε το ταμείο  Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε-Ε.Τ.Α.Α, από το 1987 έως και σήμερα ανέρχεται σε ποσό ύψους τουλάχιστον 200.000 ευρώ.
Η  συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της οδηγήθηκε   στον κ.  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου