Κυριακή 24 Μαΐου 2015

100 δόσεις: Στις πρώτες 20 ημέρες ρυθμίσεις για 6,2 δισ. ευρώ


100 δόσεις: Στις πρώτες 20 ημέρες ρυθμίσεις για 6,2 δισ. ευρώ

Εντυπωσιακή είναι η αποδοχή των πολιτών που σπεύδουν να μπουν στις 100 δόσεις που νομοθέτησε η κυβέρνηση, καθώς μόλις στις πρώτες 20 ημέρες ισχύος της ρύθμισης 524.000 οφειλέτες έχουν κάνει αιτήσεις για την ρύθμιση συνολικών χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους 6,2 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, εκτενή αναφορά για τα αποτελέσματα της ρύθμισης έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ., τονίζοντας:
«Οι εκατό δόσεις για την αποπληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πολιτών είναι σε εξέλιξη και έχουν δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τα χρέη τους παίρνοντας φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και σε χιλιάδες νοικοκυριά να ξεφύγουν από τον ασφυκτικό κλοιό της υπερχρέωσης.
Την ίδια στιγμή με το μέτρο αυτό τα δημόσια ταμεία δέχονται αναγκαίες ενέσεις ρευστότητας.
Μέχρι τις 11 Μάη, δηλαδή μέσα σε είκοσι τέσσερις μέρες, είχαν αιτηθεί ρύθμιση από τις εφορίες της χώρας, περίπου, 380.000 οφειλέτες.
Το συνολικό ποσό των ρυθμιζόμενων οφειλών ανέρχεται στα €2,8 δις.
Παράλληλα, μέχρι τις 12 Μάη είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία, περίπου, 144.000 ασφαλισμένοι, με συνολικό ποσό ρυθμιζόμενων οφειλών, περίπου, €3,4 δις.
Αξίζει, πράγματι, να συγκρίνει κάποιος τα ποσά που έχουν ρυθμιστεί με το δικό μας νόμο, δηλαδή τη συμμετοχή των φορολογουμένων και των ασφαλισμένων, με τα αντίστοιχα ποσά και την περιορισμένη συμμετοχή των πολιτών στις ρυθμίσεις Σαμαρά για να ξεχωρίσει την πραγματική ανάσα από την κρυμμένη παγίδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου