Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Παγώνουν όλες οι διαδικασίες για την ΕΛΒΟ


Παγώνουν όλες οι διαδικασίες για την ΕΛΒΟ

Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου των εργαζομένων στην (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) ΕΛΒΟ είχε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας.
Ο υπουργός συζήτησε με τους εργαζόμενους τα προβλήματα της επιχείρησης και τους παρουσίασε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το μέλλον της εταιρείας.

Η ΕΛΒΟ αποτελεί μια βιομηχανία ιδιαίτερης σημασίας και αξίας για την παραγωγική βάση της χώρας μας, τόνισε ο κ. Μάρδας. Στο πνεύμα αυτό θα παγώσει κάθε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης και κατακερματισμού της περιουσίας της. Θα υπάρξει μια νέα προσέγγιση και αναζήτηση εναλλακτικών οδών επίλυσης των υφιστάμενων προβλημάτων, μέσα από διαπραγματεύσεις αλλά και συνέργειες ώστε να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας, η τεχνογνωσία και η υψηλή προστιθέμενη αξία της εταιρείας.
Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που αποτελεί βασικό πελάτη της εταιρείας και το οποίο θα εξακολουθήσει να αναζητά εγχώριες και ξένες βιομηχανίες προκειμένου μέσα από όλες τις νόμιμες διαδικασίες να αναλάβουν κατασκευαστικά συμβόλαια που θα αποτελέσουν ανάσα ζωής για τους εργαζόμενους αλλά και για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου