Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου: 4χρονο παιδί παραδίδεται στον φωτογράφο γιατί νομίζει πως η κάμερα είναι όπλο

Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει viral στο διαδίκτυο η φωτογραφία, με το hashtag #Surrended...
που απεικονίζει ένα παιδί να κοιτάει κοιτάει με τρόμο τον φωτογραφική μηχανή επειδή πίστευε πως πρόκειται για όπλο.

Έτσι ο φωτογράφος κατέγραψε το θλιβερό στιγμιότυπο για να το δει όλη η υφήλιος.



Αλλά ποιος τράβηξε την φωτογραφία και ποια η ιστορία πίσω από αυτή;

Πολλά ακούστηκαν από την περασμένη εβδομάδα που δημοσιεύτηκε η φωτογραφία για πρώτη φορά στο διαδίκτυο από την Abu Shaban, μια δημοσιογράφο που κάνει ρεπορτάζ στην Γάζα, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Μέσα σε λίγες ώρες η ανάρτησή της, με τα σχόλια: «κλαίω», «απίστευτα θλιβερό», η «ανθρωπότητα απέτυχε» είχε 11.000 αναδημοσιεύσεις και εξαπλώθηκε σιγά σιγά σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα δεν ήταν λίγοι αυτοί που αμφισβήτησαν το στιγμιότυπο λέγοντας πως είναι στημένο.

Η Αbu Shaban σε άλλη της ανάρτηση εξήγησε πως δεν έχει τραβήξει η ίδια την φωτογραφία και δεν ήξερε ποιος ήταν ο φωτογράφος.

Ένας χρήστης του διαδικτύου υποστήριξε πως η φωτογραφία απαθανατίζει ένα 4χρονο αγόρι και τραβήχτηκε το 2012 από τον Osman Sağırlı έναν φωτορεπόρτερ από την Τουρκία.

Σύμφωνα με το ΒΒC o Osman Sağırlı, που βρίσκεται αυτή την στιγμή στη Τανζανία, επιβεβαίωσε πως πρόκειται για αληθινό και όχι για στημένο στιγμιότυπο αλλά διέψευσε όσους έλεγαν πως πρόκειται για αγόρι αφού στην φωτογραφία απεικονίζεται έναν 4χρονο κορίτσι η Ηudea. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Συρία πέρυσι τον Δεκέμβριο όπου το μικρό παιδί βρέθηκε εκεί, 10χλμ μακριά από το σπίτι του με την μητέρα του και τα δυο του αδέρφια.

http://www.24wro.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου