Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Φοιτητές Νομικής από την Αθήνα και την Κομοτηνή κατέκτησαν την κορυφή σε διεθνή διαγωνισμό



Από τις 22 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο, ο 3ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης (European Moot Court Competition), στην αγγλική γλώσσα, με θέμα την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την 1η θέση, στον τελικό, κατέκτησε ομάδα προπτυχιακών φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία επιβλήθηκε στην ομάδα του Πανεπιστημίου του Essex (Ηνωμένο Βασίλειο). Το βραβείο του καλύτερου αγορητή απονεμήθηκε στη φοιτήτρια του Ε.Κ.Π.Α. Μυρτώ Σταυρίδη.
Το βραβείο των καλύτερων δικογράφων εναγόμενου κατέκτησαν οι ομάδες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου του Essex.
Το βραβείο των καλύτερων δικογράφων ενάγοντος απονεμήθηκε στις ομάδες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου του Tilburg (Ολλανδία).
Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν διακεκριμένες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ακαδημαϊκοί, με πρόεδρο το δικαστή Robert Spano.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 16 πανεπιστημιακές ομάδες από 12 χώρες : Αυστρία, Κροατία, Ελλάδα, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης και αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας προσφυγής ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με στόχο την εξοικείωση των φοιτητών της Νομικής με θέματα προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τη διοργάνωσή του πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση Φοιτητών Νομικής (ELSA), ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος εκπροσωπείται από 40.000 φοιτητές και 300 Πανεπιστήμια σε 42 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου