Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η απόφαση για Παπακωνσταντίνου είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα.

ÅÉÄÉÊÏ ÄÉÊÁÓÔÇÑÉÏ ÄÉÊÇ ÐÁÐÁÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÕ Ã.Σε όλο το διαδίκτυο διαβάζουμε παράπονα, απορίες και δηκτικά σχόλια για την δικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον κ. Παπακωνσταντίνου. Γιατί όμως; Προς τι όλος αυτός ο θόρυβος; Δημοκρατία δεν έχουμε; Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δεν έχουμε; Αριστερή κυβέρνηση με πρόταγμα την ηθική της υπεροχή δεν έχουμε; Γιατί λοιπόν αυτά τα παράπονα;

Το Σύνταγμά μας ορίζει το δικαστήριο που δικάζει (αν και όποτε) τους πολιτικούς. Δεν το ορίζει κανείς άλλος. Εξάλλου οι ίδιοι οι πολιτικοί συνέταξαν και αναθεωρούν αυτό το Σύνταγμα, εμείς οι πολίτες δεν έχουμε ανάμιξη σ’ αυτό. Το Σύνταγμα λοιπόν ορίζει ότι για τους απλούς πολίτες που δικάζονται για κακουργήματα, τα δικαστήρια θα είναι μικτά, αποτελούμενα από 4 πολίτες και 3 δικαστές. Αντίθετα, στο δικαστήριο που δικάζει πολιτικούς, δεν θέλει το Σύνταγμά μας να συμμετέχουν πολίτες. Θέλει μόνο τεχνοκράτες επαγγελματίες δικαστές. Το ίδιο ισχύει και για το δικαστήριο που δικάζει τις αμοιβές των δικαστών κ.λ.π. Επίσης, το άρθρο 120 του Συντάγματος, ορίζει ότι εμείς οι πολίτες πρέπει να υπερασπιζόμαστε αυτό ακριβώς το Σύνταγμα που, εκτός των άλλων, προβλέπει ασυλίες και ειδικές μεταχειρίσεις για τους πολιτικούς κ.λ.π.. Προς τι λοιπόν τα παράπονα; Τα παράπονά σας στο Σύνταγμα.
Και μην πει κάποιος ότι δεν φταίνε οι θεσμοί αλλά αυτοί που τους εφαρμόζουν, γιατί τότε ας περιμένει στην μετά θάνατον ζωή, για να βρεθούν οι κατάλληλοι τεχνοκράτες που θα εφαρμόζουν ιδεατά τους θεσμούς, όπως ο καθένας το ονειρεύεται. Προς το παρόν, σ’ αυτή εδώ τη ζωή, αυτούς τους θεσμούς έχουμε και έτσι εφαρμόζονται. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τους θεσμούς, αλλά αυτό για να γίνει πρέπει να το θέλουμε. Το θέλουμε όμως;
Να δούμε λοιπόν, τώρα που είναι στην εξουσία η αριστερά, μήπως θελήσει αυτή να αλλάξει αυτό το Σύνταγμα και να δώσει εξουσίες στο λαό!!! Προς το παρόν πάντως δεν δείχνει κάτι τέτοιο, ούτε το ακούσαμε στις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα για την επόμενη τετραετία.
ΥΓ. Δικαστήρια αποτελούμενα μόνο από τεχνοκράτες επαγγελματίες δικαστές, χωρίς συμμετοχή των πολιτών, δεν νοούνται σε πραγματική δημοκρατία. Πραγματική δημοκρατία όπου την εξουσία κατέχουν μόνο επαγγελματίες τεχνοκράτες και όχι και οι πολίτες, απλά δεν είναι δημοκρατία, είναι «αριστοκρατία». Σήμερα λοιπόν, όλοι μας ζούμε στο πετσί μας, τις συνέπειες αυτής της τεχνοκρατικής «αριστοκρατίας».
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου