Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ελληνες με πολλά εκατομμύρια στην Ελβετία -Νοικοκυρές, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι και εφοπλιστές

Ελληνες με πολλά εκατομμύρια στην Ελβετία -Νοικοκυρές, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι και εφοπλιστές
Από νοικοκυρές και δημόσιους υπαλλήλους, μέχρι εφοπλιστές και βιομηχάνους περιλαμβάνει η λίστα με τις μεγαλύτερες ελληνικές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες.
Από την έρευνα της εφημερίδας «Τα Νέα», στα στοιχεία των 2.148 πελατών με ελληνικό ενδιαφέρον των ελβετικών τραπεζών, προκύπτει ότι κατά κύριο λόγο αυτοί ανήκουν σε 28 βασικές ομάδες.
Από δημόσιους υπάλληλους, βιομήχανους, και εφοπλιστές έως και αγρότες, νοικοκυρές, γιατρούς, σπουδαστές και άτομα που δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία επαγγελματική ιδιότητα.
Η κατηγορία με τις περισσότερες καταθέσεις είναι εκείνη των ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων, καθώς περισσότερα από 236 εκατ. δολάρια μοιράζονται σε 67 λογαριασμούς, ενώ άλλοι 35 εμφανίζονταν μηδενικοί.
Ακολουθούν οι συνταξιούχοι, με 225.600.000 δολάρια σε 82 λογαριασμούς, ενώ αμέσως μετά είναι οι εφοπλιστές και όσοι δραστηριοποιούνται στο ναυτιλιακό τομέα με 217.800.000 δολάρια σε 45 λογαριασμούς.
Τους περισσότερους λογαριασμούς έχουν οι νοικοκυρές, με 95 από αυτούς να φιλοξενούν καταθέσεις και 106 να παρουσιάζονται μηδενικοί.
Αναλυτικά ο σχετικός πίνακας, όπως τον δημοσίευσαν «Τα Νέα»:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου