Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ακυρώνονται οι αυξήσεις του ΕΤΜΕΑΡ με τροπολογία Λαφαζάνη


Ακυρώνονται οι αυξήσεις του ΕΤΜΕΑΡ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τις οποίες είχε αποφασίσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από 1η Ιανουαρίου.

Η ακύρωση της απόφασης της ΡΑΕ θα γίνει με τροπολογία-προσθήκη που έχει συντάξει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, η οποία πρόκειται να συμπεριληφθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.




Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο θα γίνει επανεκτίμηση των εσόδων του λογαριασμού χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κλπ. που τροφοδοτείται από το εν λόγω τέλος.

Το υπουργείο τονίζει πως κατ' αυτόν τον τρόπο υλοποιούνται οι δεσμεύσεις του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη για ακύρωση της επίμαχης αύξησης, την οποία είχε καταγγείλει εξ αρχής το υπουργείο.

Η τροπολογία προβλέπει συγκεκριμένα ότι: «Για το έτος 2015 οι μοναδιαίες χρεώσεις του Ειδικού Τέλους για τη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων παραμένουν αμετάβλητες στο ύψος που έχουν καθοριστεί για το έτος 2014».

Μεσολάβησε την περασμένη εβδομάδα συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΡΑΕ η οποία δεν προχώρησε ωστόσο σε ανάκληση των αυξήσεων.


skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου