Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ετοιμάζονται οι εναλλακτικές, αν ναυαγήσουμε στην Ευρωζώνη


Ετοιμάζονται οι εναλλακτικές, αν ναυαγήσουμε στην Ευρωζώνη


Ποιες είναι οι δύο εναλλακτικές που έχει υπόψη της η κυβέρνηση στην περίπτωση που η ελληνική «περιπέτεια» στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς δεν έχει αίσιο τέλος
Και ο πιο κοντινός σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού, Νίκος Παπάς, θα πάει στο Πεκίνο, με το κλιμάκιο των υπουργών, που θα μεταβούν στην Κίνα για να προετοιμάσουν την επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα.
Το γεγονός είναι ενδεικτικό της μεγάλης σημασίας που δίνει η Αθήνα σε αυτή την αποστολή, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό ότι στην περίπτωση που η ελληνική «περιπέτεια» στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς δεν έχουν αίσιο τέλος, τότε, η βοήθεια από την Ανατολή θα συνιστά σχεδόν μονόδρομο για την Ελλάδα. Ως γνωστόν, στην Κίνα, μαζί με τον κ. Παπά, θα πάνε επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
Αυτό είναι το ένα μέτωπο, που έχει στα υπόψη της η κυβέρνηση, ως εναλλακτικό. Το άλλο είναι η Ρωσία. Ως γνωστόν, ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει εκεί τελικώς, δύο επισκέψεις, μέσα σε έναν μήνα. Συγκεκριμένα, στις 8 Απριλίου θα πάει, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας, Παναγιώτη Καμμένο, για τις «ουσιαστικές» συζητήσεις με τη ρωσική κυβέρνηση και προς το τέλος του μήνα θα ξαναπάει, για να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις για τον αντιφασιστικό εορτασμό, που διοργανώνει η Μόσχα, με την παρουσία και άλλων ηγετών. Εννοείται ότι η πρώτη επίσκεψη θα είναι αυτή με το ενδιαφέρον, όπως αφήνεται να εννοηθεί κι από το Μαξίμου, αλλά και από το Πεντάγωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου