Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πήραν ξανά μπρος τα μηχανήματα


Μετρό Θεσσαλονίκης: Πήραν ξανά μπρος τα μηχανήματα

Κάτι αρχίζει να κινείται – Μετά από δυόμισι μήνες αδράνειας εκτελούνται εργασίες στα εργοτάξια
της Άννης Καρολίδου
 
Μετά από δυόμισι μήνες απόλυτης αδράνειας στα εργοτάξια της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, άρχισε κάτι να κινείται, με τους πολίτες να θέλουν να ελπίζουν σε ενδεχόμενη εξεύρεση λύσης στο γνωστό πρόβλημα, δηλαδή της αποχώρησης του αναδόχου από το έργο μετά τη λύση της σύμβασης. 
 
Οι Θεσσαλονικείς δεν θα πρέπει να βιαστούν να αισιοδοξήσουν, καθώς ορισμένες εργασίες που γίνονται σε κάποια από τα εργοτάξια, είναι στο πλαίσιο του προσωρινού χρονοδιαγράμματος εργασιών, που έχει καταρτίσει η Αττικό Μετρό ΑΕ και που επανειλημμένως είχε καλέσει τον εργολάβο να εκτελέσει. Μέχρι τώρα ο εργολάβος κώφευε, τώρα δείχνει, σταδιακά, κάπως να ανταποκρίνεται. Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η αλλαγή στάσης; Ενδεχομένως κάτι θετικό αν υπάρξει και ουσιαστική παρέμβαση του αναπλ. υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, όπως άλλωστε υποσχέθηκε. 
 
Στην παρούσα φάση, εργασίες εκτελούνται στα εξής εργοτάξια:
 
-Στο νότιο τμήμα του σταθμού «Αγία Σοφία», κάτω από την οδό Εγνατίας, τοποθετούνται υποστηρικτικές αντηρίδες στο σκάμμα.
 
-Στο σταθμό «Ανάληψη» προχωρά η σκυροδέτηση της πλάκας του πυθμένα, έργο που είναι κοντά στην ολοκλήρωση.
 
-Στο σταθμό «Πανεπιστήμιο», προχωρούν οι γειώσεις στα η/μ και παράλληλα γίνονται προετοιμασίες για την προμήθεια και τοποθέτηση μικροπασσάλων αγκύρωσης της πλάκας πυθμένα. 
 
-Γίνονται προετοιμασίες για σκυροδέτηση στο αμαξοστάσιο
 
-Απομακρύνονται οι αντηρίδες από το «Ν.Σ.Σταθμό».
 
-Ο ανάδοχος έχει επίσης υποβάλλει πάρα πολλές μελέτες η/μ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι εργασίες λαμβάνουν επιτυχανόμενους ρυθμούς και αναμένεται στις επόμενες ημέρες ο ανάδοχος  να ανταποκριθεί σε περισσότερα από τα αιτήματα της Αττικό Μετρό Α.Ε., στο πλαίσιο του προσωρινού χρονοδιαγράμματος εργασιών. 
 
Το προσωρινό διάγραμμα, εφόσον ακολουθηθεί, είναι τετράμηνης διάρκειας, διάστημα στο οποίο θα πρέπει να βρεθεί λύση στη διάσταση μεταξύ Αττικό Μετρό Α.Ε. και αναδόχου κοινοπραξίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου