Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

7 έντρομοι ολιγάρχες επέστρεψαν 2,5 δις ευρώ στο κράτος-φοβήθηκαν τα κομμάντα του Νικολούδη

champagne-epixirimatiasΣαμπάνιες Καίρ Ρόδος ανοίγουν αυτή τη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Κι αυτό γιατί μόλις τους ειδοποίησε ο Νικολούδης ότι 7 ολιγάρχες κατέθεσαν έντρομοι 2,5 δις ευρώ στα ταμεία του κράτους για να γλιτώσουν την σύλληψη.
Ηταν έτοιμα 100 κομμάντα τις Οικονομικής Αστυνομίας να μπουκάρουν στις επιχειρήσεις και στις βίλες τους και να ξετινάξουν τα πάντα όλα
.
Ο τρόμος των κομμάντος της κυβέρνησης είχε σαν αποτέλεσμα οι ολιγάρχες να τρομοκρατηθούν και να σπεύσουν κάθιδροι να επιστρέψουν τα 2,5 δις συνολικά ώστε να μπορέσουν να πάρουν και την αυξησούλα οι κατάκοποι υπάλληλοι της ΔΕΗ. Μετά από αυτή την επιτυχία αναμένεται νέο κρεσέντο συνεντεύξεων από τους αρμόδιους.
Στο μεταξύ η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει έλλειψη ρευστότητας τις επόμενες εβδομάδες, ενώ είναι ελάχιστες οι ελπίδες να δοθεί σύντομα βοήθεια από την υπόλοιπη Ευρωζώνη, απειλώντας με κατάρρευση την ήδη εύθραυστη οικονομία της χώρας, αναφέρει ο Matthew Dalton σε ανταπόκρισή του από τις Βρυξέλλες στη WALL STREET JOURNAL με τίτλο «Greece Faces CASH Crunch as IMF Payments Come Due».
Μολονότι, όπως επισημαίνεται, η ελληνική κυβέρνηση διασφάλισε την παράταση του σχεδίου διάσωσης, την προηγούμενη εβδομάδα, αυτή δεν παρέχει πρόσβαση στη χρηματοδότηση για την οποία είχαν δεσμευθεί η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Για να ξεκλειδώσει η εκταμίευση των χρημάτων η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει σε ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα μέτρων λιτότητας και σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις με τους πιστωτές και να τις καταστήσει νόμο του κράτους. Η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες έντονων διαπραγματεύσεων, αλλά η Ελλάδα δεν διαθέτει τόσο χρόνο. Θα πρέπει να αποπληρώσει στο ΔΝΤ, μόνο τον Μάρτιο, 1,5 δις ευρώ, με την πρώτη δόση, σχεδόν 300 εκ. ευρώ, την ερχόμενη Παρασκευή.
Η Αθήνα, παγιδευμένη μεταξύ φορολογικών εσόδων που φθίνουν και των υποχρεώσεων για αποπληρωμή χρέους προς το ΔΝΤ, θα μπορούσε σύντομα να αντιμετωπίσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών της, πριν τα τέλη Μαρτίου, υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης.
Το γεγονός αυτό αφήνει στην κυβέρνηση ορισμένες δύσκολες επιλογές, όπως το να προσφύγει στα υπάρχοντα αποθέματα ρευστότητας του κράτους, καθυστερώντας περαιτέρω την αποπληρωμή των προμηθευτών της, μια πρακτική στην οποία προσέφευγαν επανειλημμένα οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, ενισχύοντας τον στραγγαλισμό της οικονομίας, τα τελευταία πέντε χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου