Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΦΩΤΟ: Αυτό είναι το κτίριο που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Έτοιμο θα είναι στο τέλος της άνοιξη του 2015, το νέο κτήριο στην περιοχή των Σφαγείων που θα φιλοξενήσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν σε μισθωμένα κτήρια στην πόλη. Το τετραώροφο κτήριο το οποίο βρίσκεται στην οδό 26ης Οκτωβρίου 64, απέναντι από γνωστό κατάστημα παιδικών παιχνιδιών, ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το 2009, προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, εκτός από τις Διευθύνσεις Μεταφορών και τις τεχνικές υπηρεσίες.

Στον περιβάλλοντα χώρο, υπάρχουν τρία διατηρητέα κτίσματα, στα οποία πραγματοποιούνται εργασίες αναστήλωσης του εξωτερικού, με σκοπό το μεγαλύτερο από αυτά να αποτελέσει την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ τα δύο μικρότερα να λειτουργήσουν ως βοηθητικοί χώροι. Όπως τόνισε στο Thestival, ο μηχανολόγος μηχανικός του έργου Πάνος Μιαούρης, το κτήριο της 26ης Οκτωβρίου θα διαθέτει γραφεία για 750 υπαλλήλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ πρόκειται για ένα περιβαλλοντικά φιλικό κτίσμα. «Διαθέτει τρία συστήματα γεωθερμίας, σύστημα ελέγχου φωτισμού και κλιματισμού, σκίαστρα για την καλοκαιρινή ηλιοφάνεια, καθώς και κεντρικό σύστημα ελέγχου για όλες τις εγκαταστάσεις», εξηγεί ο κ. Μιαούρης και προσθέτει ότι το κτήριο έχει σχεδόν μηδενικές εκπομπές ρύπων.
Όπως αποκάλυψε ο μηχανικός του έργου, στο ισόγειο του κτηρίου θα υπάρχουν εμπορικά καταστήματα και πιθανόν μαγαζιά εστίασης, θα υπάρχει πάρκινγκ 300 θέσεων, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που έχει αναλάβει η Αθωνική Τεχνική Α.Ε. είναι ύψους 57.000.000 ευρώ. «Η κατασκευή του συγκροτήματος έγινε με ίδιους πόρους και με την εξοικονόμηση που θα έχουμε, θα υπάρχει απόσβεση σε σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε στο Thestival ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ευρωπαϊκών Πόρων και Προγραμμάτων Αλέξανδρος Θάνος. Όπως τόνισε ο κ. Θάνος, κάποιες δομές της διοίκησης θα παραμείνουν στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας στη Βίλα Αλλατίνι, ενώ προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις και εκεί στο μέλλον. Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο, η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών στο νέο ιδιόκτητο και σύγχρονο κτήριο της Περιφέρειας θα αρχίσει σταδιακά μέσα στο καλοκαίρι, ενώ μετά την παράδοση του έργου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις εσωτερικές εργασίες στα διατηρητέα κτήρια. «Θα βοηθήσει πρώτα από όλα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και στην εσωτερική λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ θα μειωθεί αρκετά και το λειτουργικό κόστος», υπογράμμισε ο κ. Θάνος.http://www.thestival.gr/

  • Click to enlarge image perifereia 2.jpg
  • Click to enlarge image perifereia 3.jpg
  • Click to enlarge image perifereia.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου