Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας



Το Δημοτικό Σχολείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» προκηρύσσει Διαγωνισμό Ορθογραφίας για τους όλους τους μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης της Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σε τρεις (3) φάσεις, με τελική δοκιμασία την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 (Γ΄ φάση).
Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν την αξία της ελληνικής γλώσσας, να εκτιμήσουν τη μοναδικότητά της και να κατανοήσουν τον σημαντικότατο ρόλο της γραμματικής στην ορθογραφία.
Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα διαγωνιστούν προφορικά στην ορθογραφία, τον συλλαβισμό και την αναγνώριση της γραμματικής λειτουργίας λέξεων, οι οποίες θα επιλεγούν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων του Κολεγίου. Επίσης, τα θέματα όλων των φάσεων, όπως και ενδεικτικά θέματα για την προετοιμασία των μαθητών, θα αποσταλούν από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» στα σχολεία των διαγωνιζόμενων, δημόσια και ιδιωτικά.
Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν στην Α΄ και Β΄ φάση από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου τους, ενώ στην τελική φάση (Γ΄ φάση) από κριτική επιτροπή τριών μελών (Σχολικοί Σύμβουλοι, καθηγητές Φιλόλογοι).
Οι δύο (2) πρώτοι από κάθε τάξη, που θα επιτύχουν στις δοκιμασίες όλων των φάσεων και θα λάβουν την υψηλότερη βαθμολογία, θα βραβευθούν με έπαθλα ipad tablets, ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στον Διαγωνισμό και όσοι συμμετάσχουν στη Γ΄ φάση θα λάβουν έπαινο για την πρόκρισή τους και ένα αναμνηστικό δώρο.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2310-675020 (εσωτερικό -25-) με τον υποδιευθυντή του Δημοτικού «Ι.Μ. ΔΕΛΑΣΑΛ», κ. Μαυρίδη Χαρίλαο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου