Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΟΑΣΘ: Δωρεάν μετακινήσεις με... εκκαθαριστικό εφορίας



Μακριά φαίνεται ότι θα τραβήξει το θέμα των δωρεάν μετακινήσεων άνεργων πολιτών της Θεσσαλονίκης με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.
Σύμφωνα με τον "Αγγελιόφορο της Κυριακής" ο Οργανισμός εδώ και λίγες εβδομάδες κατάφερε να εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ το ποσό που θα διατεθεί για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων μέσω της παροχής καρτών απεριορίστων διαδρομών.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κ. Στεφανίδης σύμφωνα με στοιχεία που έχει ο ΟΑΣΘ στη διάθεση του οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ στο νομό Θεσσαλονίκης είναι 137.000. Κάρτες δωρεάν μετακίνησης δεν θα διατεθούν σε όλους σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, αλλά θα θεσπιστούν οικονομοτεχνικά κριτήρια τα οποία θα καθαρίζονται μέσα από το εκκαθαριστικό της εφορίας.
Βασικό, λοιπόν, κριτήριο για την εξασφάλιση δωρεάν κάρτας μετακινήσεων θα είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ οι άνεργοι πολίτες να μην διαθέτουν εισοδήματα από άλλες πηγές, ενώ θα λαμβάνεται υπόψη και η οικογενειακή κατάσταση των ανέργων.
Ακόμη, μέρος των χρημάτων που έχει εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ ο ΟΑΣΘ θα δοθεί για την κάλυψη του κόστους των προστίμων τα οποία επιβάλλονται στους άνεργους που "συλλαμβάνονται" χωρίς επικυρωμένο εισιτήριο και στη συνέχεια διαγράφεται με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
Ολοκληρώνοντας, ο κ. Στεφανίδης υποστήριξε ότι όσον αφορά την εφαρμογή του μέτρου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αυτό θα ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου. Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε εφτά λεωφορειακές γραμμές οι οποίες σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ είναι οι εξής: 27 Σταυρούπολη - Πανεπιστήμιο, 43 Τοπικό Ευόσμου, 55 Σταυρούπολη - Ωραιόκαστρο, καθώς και για τις γραμμές 83, 84, 85, 86 οι οποίες εκτελούν δρομολόγια στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου