Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Οι εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας στη Βουλή - Τι αλλαγές έρχονται




Η επιστροφή των καθηγητών των ΕΠΑΛ, η επιστροφή των σχολικών φυλάκων, η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, είναι ορισμένες από τις εξαγγελίες του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Ο κ. Μπαλτάς στην ομιλία του είπε πως προέχει η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής, ενώ πέρα από τα άμεσα θέματα τα οποία θα ρυθμιστούν εξήγγειλε την επιστροφή των σχολικών φυλάκων στη δουλειά τους, την επιστροφή των καθηγητών των ΕΠΑΛ «που εκδιώχθηκαν υπέρ των ιδιωτικών ΙΕΚ», την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, την απόσυρση του «βραχνά της «ψευδοαξιολόγησης» και την αντικατάστασή του με μια πραγματική συζήτηση για την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου.
Επίσης όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπαλτάς, δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στην Τρίτη Λυκείου φέτος, η βαθμολογία στην πρώτη και δεύτερη τάξη δεν συνυπολογίζεται στον εισαγωγικό βαθμό για το Πανεπιστήμιο, διατηρείται ο βαθμός προαγωγής στον μέσο όρο 9,5, όπως διατηρούνται για φέτος και οι εξετάσεις στα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία παρότι ο υπουργός τις χαρακτήρισε «παράλογες».
Επίσης ανακοίνωσε πως θα γίνει ανοιχτή προκήρυξη για τους περιφερειακούς διευθυντές κ.α. και η αξιολόγηση θα γίνει από αδιάβλητη επιτροπή και απόλυτη «πολιτική ανεξιθρησκία».
Ο κ. Μπαλτάς είπε ακόμη, πως ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά εγκλήματα είναι ότι εδώ και 40 χρόνια καλά σχολεία θεωρούνται τα ιδιωτικά εκφράζοντας την θέση πως πρέπει να αντιστραφεί αυτό «αλλά όχι δια διατάγματος ή δια της ισοπέδωσης».
Αναφερόμενος στην Ανώτατη Εκπαίδευση ανακοίνωσε ότι επιστρέφουν οι διοικητικοί υπάλληλοι και χαρακτηρίζοντας «ψευδοπρόβλημα» αυτό των «αιώνιων φοιτητών» ανέφερε πως έχει νόημα αν θέλουν κάποιοι να επιστρέψουν να έχουν την δυνατότητα.
Αφού χαρακτήρισε τον νόμο Διαμαντοπούλου «την απόλυτη καταστροφή», δήλωσε ότι θα καταργηθούν με νόμο τα Συμβούλια Ιδρύματος. Τέλος δήλωσε πως η κυβέρνηση εμμένει στρατηγικά στην άποψη ότι η Εκκλησία και το κράτος πρέπει να διαχωριστούν αλλά, σημείωσε πως αυτή η πορεία είναι μακρά, δύσκολη και πρέπει πρώτα να αρχίσουν να εκλογικεύονται αυτές οι σχέσεις «όπως έγινε υποδειγματικά την πρώτη μέρα ανάληψης της κυβέρνησης».
Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου