Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Με τον λαό μαζί του ο Α.Τσίπρας έτοιμος για πόλεμο «μέχρι τέλους» κατά της Γερμανίας


ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ Ι.ΜΕΤΑΞΑ ΤΟ 1940 ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΤΟΥ: ΤΟ 72% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ 

Η πλειονότητα των ψηφοφόρων σχεδόν όλων των κομμάτων εγκρίνει τη στάση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει να αντιστέκεται στις αξιώσεις των δανειστών και να μην υποτάσσεται στους εκβιασμούς και στις απειλές των χαρτογιακάδων των Βρυξελλών. 
 
Η δημοσκόπηση και η εκτίμηση των μετεκλογικών εξελίξεων του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας που έγινε για λογαριασμό του Σκάι καταδεικνύει πώς οι Έλληνες πολίτες είναι αποφασισμένοι για όλα και να στηρίξουν την κυβέρνηση να τραβήξει την κατάσταση μέχρι τέλους.
 
Το στοιχείο αυτό επιχειρεί να αξιοποιήσει και ο Αλέξης Τσίπρας που μιλάει για «νωπή εντολή» από τον ελληνικό λαό να διώξει την τρόικα και να μην υπογράψει κανένα μνημόνιο. Η στάση του ελληνικού λαού φαίνεται ξεκάθαρα να επιβραβεύει τη συνέπεια σε σχέση με όσα έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο της κυβέρνησης.
 
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία κυβέρνηση συσπειρώνει πίσω της την μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, σχεδόν 3 στους 4. Συνολικά, το 72% των πολιτών θεωρεί σωστή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα. Αυτό συνέβη μόνο το 1940 επί Ιωάννη Μεταξά. 
 
Συγκεκριμένα εκτός από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που επικροτούν, σε ποσοστά 91,5% και 91% αντίστοιχα, η πλειονότητα των ψηφοφόρων εκτιμά πως καλά κάνει η κυβέρνηση και δεν υποχωρεί.
 
Είναι εντυπωσιακό πως με την κυβέρνηση συντάσσεται και το 43% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 50% του Ποταμιού και το 55% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, συμφωνούν κατά 70% οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής και κατά 81% οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ.
 
Οι πολίτες εκτιμούν επίσης πώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων σε ποσοστό 75%, ενώ το 72% θεωρεί σωστή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα. Περίπου έξι στους δέκα (59%) εκτιμούν πως η σύγκρουση αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.
 
Ένα άλλο εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι πώς ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ προκαλεί φόβο μόνο στο 35,5% των ερωτηθέντων, μόλις το 9,5% ελπίζει σε μια τέτοια έκβαση, ενώ ένας στους τρεις δεν πιστεύει πως υπάρχει η δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
 
Με άλλα λόγια οι Έλληνες δηλώνουν έτοιμοι για όλα πλέον αφού είδαν πώς η πολιτική των μνημονίων και στόχος των δανειστών είναι να τους τελειώσουν οριστικά και να πάρουν όλη την περιουσία της χώρας. 
 
Από εκεί εδράζεται και η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει ακόμη και σε καταγγελία του μνημονίου, αν χρειαστεί ακόμη και σε μονομερή στάση πληρωμών αν δεν υπάρξει μία απόφαση που να την ικανοποιεί, όπως είναι η συμφωνία-γέφυρα την οποία έχει προτείνει.
 
Κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα την Ευρωζώνη παρ’ ότι κάποιοι θέλουν να το παίζουν ψύχραιμοι και να λένε πώς δεν φοβούνται ένα Grexit. Ήδη, στην Φινλανδία έχει ξεσπάσει κυβερνητική κρίση ακόμη και στην πιθανότητα να αποσυρθεί η Ελλάδα από το πρόγραμμα. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει με τις άλλες χώρες που είναι εκτεθειμένες οικονομικά και είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
 
Αυτό που φαίνεται λοιπόν είναι πώς η κυβέρνηση έχοντας τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και τη γεωστρατηγική στήριξη της Ρωσίας δεν θα διστάσει να βάλει «μπουρλότο» στην Ευρωζώνη να συνεχίσει να εκβιάζεται ωμά από κάτι τύπους σαν τον Σούλτς και τον Ντάισελμπλουμ με εντολή ασφαλώς από το Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου