Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Η ΙΔΙΟΧΕΙΡΗ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ...

Γνωρίζει το Προεδρικό Μέγαρο και τις υποχρεώσεις του με λεπτομέρειες μιας και στο παρελθόν έχει θητεύσει ...
ως στενός συνεργάτης δύο Προέδρων της Δημοκρατίας, ωστόσο εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος λόγω της κρισιμότητας των στιγμών. Ο λόγος για τον Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος φαίνεται να έχει πλήρη επίγνωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες καλείται να αναλάβει το κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αμέσως μετά την εκλογή του, τα τηλέφωνα του γραφείου του χτυπούσαν δαιμονισμένα όχι μόνο από φίλους και συνεργάτες που ήθελαν να τον συγχαρούν, αλλά και από αρκετούς ανώτατους αξιωματούχους της Ευρώπης που πρωταγωνιστούν στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση μαζί τους δεν περιορίστηκε μόνο στις ευχές.

Πάντως, ο ίδιος εξακολουθεί να διατηρεί την απόλυτη ψυχραιμία που τον διακρίνει. Ανάλογη με εκείνη που επέδειξε στις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές του Δεκεμβρίου του 2008. Τότε ορισμένοι τον καλούσαν να κατεβάσει ακόμα και τανκς προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανεξέλεγκτες ταραχές που ξέσπασαν αμέσως μετά την δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Σήμερα, οι ίδιοι παραδέχονται ότι το ότι δεν θρηνήσαμε άλλα θύματα οφείλεται στους χειρισμούς του κ. Παυλόπουλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα της εκλογής του, ο ίδιος βρισκόταν στο αμφιθέατρο της Νομικής παραδίδοντας το «τελευταίο του μάθημα» όπως λέει σε συνομιλητές του εξηγώντας πως με την λήξη της θητείας του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει ξεπεράσει το όριο ηλικίας και θα είναι πλέον ομότιμος καθηγητής. Με ιδιαίτερη συγκίνηση δείχνει το δίτομο βιβλίο του Μαρσέλ Γκοσέ με τίτλο «Η Άνοδος της Δημοκρατίας». Του το δώρισαν οι μεταπτυχιακοί του φοιτητές και με βουρκωμένα μάτια τονίζει το απόσπασμα της ιδιόχειρης αφιέρωσης «Με αγάπη και εκτίμηση οι τελευταίοι τυχεροί».Για λόγους ιστορικούς κρατά δίπλα του, μαζί με το γαλάζιο πακέτο πουράκια που δεν αποχωρίζεται ποτέ και τον φάκελο υπόθεσης που μελετούσε προκειμένου να υποβάλλει γνωμοδότηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας όταν του τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τον ρώτησε αν δέχεται να είναι υποψήφιος.

http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου