Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 6-2-2015

Άστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην Ήπειρο και τη Βόρεια Ελλάδα...
θα είναι κατά τόπους έντονες, περιμένουμε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015. Θα υπάρχουν πάντως και διαστήματα ηλιοφάνεια κυρίως στο Νότιο Αιγαίο ενώ τα φαινόμενα σταδιακά στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 17 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 10 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με τη μέγιστη στα βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και βελτίωση από το απόγευμα, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.

meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου