Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ 3.700.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ...

Το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε αποφασίσει ...
τη διάθεση του ποσού των 3.700.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά μετά από αίτημα της περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Το αίτημα έγινε τον περασμένο Απρίλιο, τρεις περίπου μήνες μετά τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ της 26ης Ιανουαρίου του 2014, που ταρακούνησε το νησί του Ιονίου. Όπως όμως καταγγέλλει στο protothema.gr η βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στο νησί Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τα χρήματα αυτά δεν δόθηκαν στην Κεφαλονιά μέχρι και την πραγματοποίηση των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου του 2015.



Η κυρία Θεοπεφτάτου αναφέρει ότι όταν επικοινώνησε με το υπουργείο Ανάπτυξης και ρώτησε να πληροφορηθεί για το ακριβές ποσόν που ζήτησε το υπουργείο για το νησί από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, δεν πήρε απάντηση με την αιτιολογία ότι πρόκειται για στοιχεία που δεν δίνονται.

Η βουλευτής του νησιού δηλώνει ότι αμέσως μετά την ανάληψη της νέας κυβέρνησης ενημερώθηκε για το θέμα από τον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκο Χουντή, ο οποίος την διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα για το νησί υπάρχουν, αλλά ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εκταμίευσής τους.

Η ίδια επικοινώνησε και με το γραφείο του αρμόδιο υπουργού Ανάπτυξης, Γιώργου Σταθάκη και πήρε την διαβεβαίωση ότι τα χρήματα θα έχουν δοθεί μέχρι τον Μάρτιο.

Η βουλευτής υποστήριξε ότι το νησί χρειάζεται μεγαλύτερο ποσόν από αυτό και ή ίδια διεκδικεί περισσότερα χρήματα από την κυβέρνηση, αφού οι ανάγκες για ολοκλήρωση έργων υποδομών, όπως του επαρχιακού οδικού δικτύου, αποκατάστασης ιερών μνημείων και εκκλησιαστικών μονών, έχουν άμεση προτεραιότητα.

://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου