Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 18-2-2015



Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη και λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -9 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, -1 έως 3 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -4 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 0 έως 5 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, -2 έως 4 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 2 έως 6 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού με παροδικές τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, αλλά και γρήγορη βελτίωση περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το απόγευμα.

meteo.gr

http://ksipnistere.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου