Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Το "όχι" του Καραμανλή στέλνει Αβραμόπουλο στην Προεδρία και Μηλιό στην ΕΕ;



Μετά τις εκλογές και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, πρώτη προτεραιτότητα, είναι -και συνταγματικά- η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Πολλά είναι τα ονόματα που έχουν "πέσει" στο τραπέζι, με αυτά του Κώστα Καραμανλή και του Δημήτρη Αβραμόπουλου να κυριαρχούν. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η στάση του πρώην πρωθυπουργού απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αρνητική. Το γεγονός αυτό φέρνει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στη θέση του φαβορί, ώστε να προταθεί από την κυβέρνηση για την Προεδρία.
Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, ανάμεσα στον νυν επίτροπο στην ΕΕ και τον Αλέξη Τσίπρα υπάρχει καλή σχέση και οι συχνές δημόσιες θετικές τοποθετήσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «εγγυώνται» ότι θα συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους, καθώς θα υπερψηφιστεί από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Νέα Δημοκρατία , όπου η δημοφιλία του είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Την ίδια ώρα, η πρόταση Αβραμόπουλου αναμένεται να δημιουργήσει τριγμούς στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, μετά την ήττα του στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.
Τέλος, στην περίπτωση εκλογής του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τότε θα μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην θέση του Ελληνα Επιτρόπου στην Ε.Ε. να τοποθετήσει ένα δικό του στέλεχος με βασικό υποψήφιο τον Γιάννη Μηλιό, ο οποίος δεν ήταν υποψήφιος στις εκλογές και δεν υπουργοποιήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου