Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Έρχονται οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στη Θεσσαλονίκη




Δείτε σε ποια σημεία της πόλης θα τοποθετηθούν ..

Παρελθόν θα αποτελούν σε λίγο καιρό οι συμβατικοί κάδοι απορριμμάτων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο, καθώς ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προχωρήσει στην υπογειοποίηση του δικτύου, σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει την εικόνα που παρουσιάζουν πολυσύχναστα σημεία της πόλης.




Ήδη από πλευράς κεντρικού δήμου έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός, ύψους περίπου 985.000 ευρώ, για την προμήθεια των πρώτων ογδόντα συστημάτων υπόγειων κάδων. Οι προσφορές των ενδιαφερομένων θα γίνονται δεκτές κατά το διάστημα από τις 16 μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά, οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι θα τοποθετηθούν στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στην περιοχή της πλατείας Χρηματιστηρίου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανάπλασης, ενώ στην πορεία θα γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία του ιστορικού και εμπορικού κέντρου.
Ειδικότερα, στην περιοχή της πλατείας Χρηματιστηρίου θα τοποθετηθούν συνολικά 32 συστήματα υπόγειων κάδων στις οδούς Δωδεκανήσου, Ορφανίδου, Βαλαωρίτου, Λέοντος Σοφού, Καθολικών, Βεροίας, Ολυμπίου Διαμαντή, Κατούνη, Φράγκων, Συγγρού, Καποδιστρίου, Ίωνος Δραγούμη και Βασιλέως Γεωργίου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης, τρεις υπόγειοι κάδοι θα τοποθετηθούν στον υπό διαμόρφωση πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Είκοσι τρία ανάλογα συστήματα θα τοποθετηθούν στον άξονα πλατεία Ελευθερίας - Κομνηνών, δώδεκα μεταξύ της Ερμού και της Αριστοτέλους και άλλα δέκα στην Καρόλου Ντηλ, κατά κύριο λόγο στο ύψος των σχολείων.
Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, τα υπόγεια συστήματα προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων θα εγκατασταθούν σε συστοιχίες των τριών κάδων, εκ των οποίων ο ένας θα χρησιμοποιείται για την απόρριψη σύμμεικτων απορριμμάτων, ο δεύτερος για υλικά συσκευασίας και ο τρίτος για χαρτί.
Β.Ζ.http://www.olathessaloniki.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου