Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα οι πρώτες 50 απολύσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης



Ξεκίνησαν σήμερα οι πρώτες ομαδικές απολύσεις εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Όπως είχε γίνει γνωστό από την περασμένη εβδομάδα, η ΑΕΓΕΚ κατασκευαστική, που ως υπεργολάβος έχει προσλάβει το ανθρώπινο δυναμικό, επικαλείται ότι οι εργασίες βρίσκονται σε παύση και αποχωρεί από την κοινοπραξία, ζητώντας την απόλυση 249 ατόμων από τον κατασκευαστικό τομέα. Οι πρώτοι 50 εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά ότι θα τους επιδοθούν σήμερα οι απολύσεις, προκειμένου να τις υπογράψουν.

"Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν άλλες 50 απολύσεις συναδέλφων και στις αρχές Φεβρουαρίου, άλλες 50. Έτσι, σταδιακά και σε τέσσερις δόσεις θα απολυθούν συνολικά 200 εργαζόμενοι από τον κατασκευαστικό τομέα έως το τέλος του επόμενου μήνα", τόνισε στο thestival.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων Σταύρος Στέτσικας. Όπως ανέφερε, το αίτημα από πλευράς των εργαζομένων για συνέχιση της διαβούλευσης δεν έγινε δεκτό και έτσι η υπεργολάβος εταιρεία προχώρησε στις πρώτες απολύσεις.
"Ως Σωματείο Εργαζομένων θα κινηθούμε νομικά τις επόμενες ημέρες προκειμένου να βγάλουμε άκυρες τις απολύσεις και να εμποδίσουμε τις επόμενες", υπογράμμισε ο κ. Στέτσικας και πρόσθεσε ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να βρεθεί λύση, ώστε να δοθούν εντολές για συνέχιση συγκεκριμένων εργασιών, με τη διαβεβαίωση ότι θα καταβληθεί μέρος των χρημάτων στην κοινοπραξία. "Προσωπικά έχω λάβει διαβεβαίωση από την Αττικό Μετρό ότι ακόμη και αν αλλάξει η υπεργολάβος εταιρεία, θα ασκηθούν πιέσεις προκειμένου να επαναπροσληφθεί το ίδιο προσωπικό. Και αντίστοιχη δέσμευση έχει εκφράσει και ο διευθυντής της κοινοπραξίας".
Παράλληλα, όπως εξήγησε στο thestival.gr, o πρόεδρος των εργαζομένων, σε περίπτωση που δοθεί εντολή για συνέχιση εργασιών, οι 100 προγραμματισμένες απολύσεις από τον αρχαιολογικό τομέα θα αποφευχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου