Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές: 500 διεθνή ΜΜΕ και 850 δημοσιογράφοι στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο!


  • Στην Ελλάδα είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του πλανήτη λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, με εκατοντάδες δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο να έρχονται στην Αθήνα για να καλύψουν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.
Ενδεικτικό του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για τις ελληνικές εκλογές είναι το γεγονός ότι το πρακτορείο ειδήσεων Reuters νοίκιασε στο Σύνταγμα επιπλέον...γραφεία, εκτός από αυτά που διατηρεί ήδη στη χώρα μας.

Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό, καθώς στην ελληνική πρωτεύουσα βρίσκονται σήμερα δημοσιογράφοι απ' όλο τον πλανήτη, δηλαδή και από χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ρωσία, το Μεξικό, η Ν. Αφρική, η Αίγυπτος, την Κούβα, το Εκουαδόρ κ.α.

Αίσθηση προκαλεί ο αριθμός των ξένων δημοσιογράφων που έχουν κάνει αίτηση για διαπίστευση στο Ζάππειο την ημέρα των εκλογών, κάθως ξεπερνά τον αριθμό των Ελλήνων δημοσιογράφων. Προς το παρόν έχουν διαπιστευθεί 850 δημοσιογραφοι.

Τα ξένα ΜΜΕ που θα καλύψουν τις ελληνικές εκλογές από την Αθήνα αγγίζουν τα 500, δηλαδή 200 περισσότερα από τις εκλογές του 2012. Από αυτά τα 100 είναι ξένα τηλεοπτικά κανάλια, τα 27 είναι διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι 76 είναι εφημερίδες και τα 30 είναι ραδιόφωνα.



 http://greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου