Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 θα αρχίσουν οι χειμερινές εκπτώσεις


Από τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Ακόμη τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 18 Ιανουαρίου
Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 θα αρχίσουν οι χειμερινές εκπτώσεις και θα λήξουν στις 28 Φεβρουαρίου 2015, σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013 αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Σε ότι αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι εμπορικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον ΕΣΘ, πρέπει να προσέξουν τα εξής:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική.  Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη.  Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
Ακόμη ο ΕΣΘ προειδοποιεί τους καταστηματάρχες ότι κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές.  
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. του Ν 4177/2013, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων. Επομένως όλα τα εμπορικά καταστήματα δύνανται να ανοίξουν την Κυριακή 18 ιανουαρίου. Το πλαίσιο του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, βάσει του ίδιου νόμου, καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.
Τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προτείνει το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων που θα λειτουργήσουν την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015,  να είναι από τις  11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου