Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ήταν Άνθρωπος...

Με την πρώτη ματιά έβλεπε κανείς απλώς μια γριούλα…

Έσερνε τα βήματά της στο χιόνι, μόνη, παρατημένη, με σκυμμένο κεφάλι. Όσοι περνούσαν από το πεζοδρόμιο της πόλης αποτραβούσαν το βλέμμα τους, για να μη… θυμηθούν ότι τα βάσανα και οι πόνοι δε σταματούν όταν γιορτάζουμε Χριστούγεννα. Ένα νέο ζευγάρι μιλούσε και γελούσε με τα χέρια γεμάτα από ψώνια και δώρα και δεν πρόσεξαν τη γριούλα.

Πρόταση για καθιέρωση της 24ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας


Πρόταση για καθιέρωση της 24ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας κατέθεσαν σε κοινή συνεδρίαση...
των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα «Ελληνισμός και Φιλελληνισμός της Ιταλίας – Κοινές Δράσεις για την προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού»,

ΤΟ ΤΡΙΔΥΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ

Κάποτε ήταν ένας ψηλός, λυγερόκορμος νεανίας, γόνος μιας πασίγνωστης ελληνικής πολιτικής οικογένειας...
από ένα από τα πιο γνωστά πολιτικά τζάκια, γιος ενός από τους πιο διάσημους Έλληνες πρωθυπουργούς που είχε γεμίσει αυτή την χώρα με τα πιο ωραία συνθήματα αλλαγής και ευημερίας.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ


SWEETS FOR MY SWEET THE DRIFTERS

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

21 Δεκεμβρίου - Η μικρότερη ημέρα του χρόνου



21 Δεκεμβρίου - Η  μικρότερη ημέρα του χρόνου

Η ράτσα σου γεννήθηκε να πολεμάει το αδύνατο και να το νικάει


Δείτε πως έχει το πράμα.
Στην αρχή σε αγνοούν.
Στη συνέχεια σε κοροϊδεύουν.
Μετά σε πολεμούν.
Στο τέλος νικάς.
Ελάχιστη πολιτική παιδεία να είχατε εσείς οι «ταγοί», θα ξέρατε ότι ο Γκάντι από την ημέρα
που είπε αυτή τη φράση δεν έχει διαψευστεί ποτέ. Κι όσο ηλίθιοι, πανίβλακες και πουλημένοι και να είστε, ξέρετε ότι ήδη είμαστε στο "μετά σε πολεμούν".

Τα ψάρια (διδακτικός μύθος)


Ενα πρωί σε μια παραθαλάσσια πόλη, συνέβη ένα παράξενο φαινόμενο: Χιλιάδες ψάρια άρχισαν να ξεβράζονται από τα δυνατά κύµατα της θάλασσας και να πετάγονται στην ακτή. Ολα σπαρταρούσαν και μετά από λίγη ώρα, όπως ήταν φυσικό πέθαιναν.

ΜΑΣΣΑΛΙΑ – Η ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΚΤΙΣΑΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΚΑΙΑ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ..!!


«Γύρω στο 600 π.Χ οι Έλληνες ναυτικοί που ήρθανε από την Φώκαια της Μικράς Ασίας ίδρυσαν την Μασσαλία και ακτινοβόλησαν τον πολιτισμό στη Δύση».
Επιγραφή των Γάλλων στην πόλη της Μασσαλίας

Κρυολόγημα ή ίωση; Μάθετε τις διαφορές



Αν είστε άρρωστοι και ανησυχείτε σχετικά με το αν τα συμπτώματα (πυρετός, βήχας, καταρροή, μπούκωμα, πόνοι στο σώμα κλπ) που έχετε προέρχονται από απλό κρυολόγημα ή από μια πιο σοβαρή ίωση, τότε είναι καλό να γνωρίζετε τα σημάδια που θα σας βοηθήσουν να τα διαχωρίσετε.

Για το τζαμί του Βοτανικού



Σαράντος Ι. Καργάκος,
Ιστορικός – Συγγραφέας
Μοῦ ζητήθηκε πρό καιροῦ νά ἔχω συμμετοχή σέ μιά συζήτηση γιά τό ὑπό ἀνέγερση τζαμί σέ μιά πρωινή ἐκπομπή τῆς Δημόσιας Τηλεοράσεως. (Ἀλήθεια, κανείς ἁρμόδιος δέν σκέφθηκε τί σημαίνει ὁ ὅρος δημόσιος, ὅταν ἐκφέρεται κατά θηλυκό γένος;). Ἀρνήθηκα, προφασιζόμενος βαρηκοΐα. Ἡ κυρία, ὅμως, ἦταν ἐπίμων καί μοῦ πρότεινε νά σταλεῖ συνεργεῖο στό σπίτι μου, ὅπου θά κάνω μιά δήλωση μέ τίς ἀπόψεις μου καί δέν θά ὑπάρξει πρόβλημα ἐμπλοκῆς σέ διάλογο.

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 21-12-2014


Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες...
και είναι πιθανό να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα και μετά στη Δυτική Κρήτη, τη Χαλκιδική, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά, περιμένουμε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014.

Μαχαίρι και στις αναπηρικές συντάξεις - Βυθίζουν στην απελπισία 265.000 δικαιούχους, τι προβλέπει ο νόμος Λοβέρδου



Στη μέγγενη του μνημονιακού νόμου 3863 μπαίνουν από το 2015 όλες οι συντάξεις, ακόμη και οι αναπηρικές! Ανάλογα με το βαθμό αναπηρίας, οι συντάξεις θα μειώνονται κάτω από την οροφή των 500 - 600 ευρώ που είναι σήμερα, βυθίζοντας σε πραγματική απελπισία τους 265.000 δικαιούχους αρκετοί από τους οποίους δεν έχουν άλλη πηγή εισοδήματος.
Τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων προβλέπει ο νόμος Λοβέρδου (2010) και όπως σημειώσαμε η βασική σύνταξη θα μειώνεται ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας.

Οι σημερινές εκδηλώσεις στη Χριστουγεννιάτικη πλατεία Αριστοτέλους



Εγκαινιάστηκε χτες η Χριστουγεννιάτικη πλατεία Αριστοτέλους και στο εξής θα φιλοξενούνται στον χώρο όπου στήθηκε το Χριστουεννιάτικο δάσος, εορταστικές εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα για σήμερα Κυριακή:
Ώρα: 11.30
"Εκπλήξεις και Παιχνίδια στο Παραμυθοδάσος"
Καλλιτεχνικά δρώμενα
• Χορωδία Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη
• Παράσταση για παιδιά με γιγαντόκουκλες από το θίασο "Redicolo"

Οι πολιτικές εφημερίδες

Χρυσό Μετάλλιο από την Ακαδημία Αθηνών


1met2

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών με Χρυσό Μετάλλιο, την ύψιστη τιμητική διάκριση που απονέμει το Ανώτατο Πνευματικό Ίδρυμα της χώρας, για την επί πενήντα πέντε χρόνια προσφορά του στη γλώσσα και την παιδεία του ελληνικού λαού.