Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Το Βυζαντινό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο: Άλλο ένα έθιμο, που αντέγραψε η Βορειοδυτική Ευρώπη!


Με ρίζες αρχαιοελληνικές (Ειρεσιώνη) και με στοιχεία που το αποδεικνύουν, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι 100% Ελληνικό και όχι ξενόφερτο.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της αρχαιότητας 

Επτά γυναίκες φιλόσοφοι από την αρχαία Ελλάδα που μάλλον αγνοείτε την ύπαρξή τους!



    
Αν εξαιρέσουμε την, σχετικά γνωστή, μεγάλη Ελληνίδα φιλόσοφο Υπατία , δύσκολα οι πιο πολλοί θα μπορούσαμε να ονοματίσουμε κάποια άλλη. Όμως υπήρχαν σημαντικές και πολυγραφότατες γυναίκες  φιλόσοφοι, που συνέβαλαν τα μέγιστα στο θαύμα της αρχαίας Ελλάδας. Μερικές από αυτές ήταν οι εξής:
Αρήτη της Κυρήνειας – 5ος αιώνας π.Χ.
    Η Αρήτη ήταν σύγχρονη του Σωκράτη. ∆ίδασκε φιλοσοφία στη σχολή της Αττικής. Ήτανε κόρη του Αριστίππου, του ιδρυτή της Κυρηναϊκής Σχολής της φιλοσοφίας.

Η Ελλάδα αιμορραγεί-Πάνω από 100.000 επιστήμονες εγκαταλείπουν τη χώρα



Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας για τους νέους που επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό με στόχο μια καλύτερη επαγγελματική προοπτική. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Καθημερινή, συνολικά και σε όλους τους τομείς, περισσότεροι από 100.000 Ελληνες επιστήμονες, στην πλειονότητά τους νέοι, βρίσκονται στο εξωτερικό. Πέρα από αυτούς, που είτε έχουν εδραιωθεί επαγγελματικά μακριά από το σπίτι τους, ή αναζητούν μία καλή θέση εργασίας, υπάρχουν και οι 30.000 Ελληνες οι οποίοι σπουδάζουν στο εξωτερικό και σχεδιάζουν να μείνουν εκεί μόνιμα, όταν πάρουν το πτυχίο τους.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

La Bamba Ritchie Valens


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

το μανταρίνι και τα βαρέα μέταλλα # μικρά και καθημερινά που πρέπει να γνωρίζουμε

μέσα στα φρούτα του χειμώνα κυριαρχεί και ένας μικρός θησαυρός:
το μανταρίνι το μανταρίνι είναι ένα μικρό θαύμα-σε επόμενη ανάρτηση όλα τα μικρά του θαύματα- και θεωρείται αυτό μόνο ότι έχει την σπουδαία ικανότητα να αποσύρει από τον οργανισμό μας τα πιο επικίνδυνα βαρέα μέταλλα τα οποία είναι:

3.000 βότανα στο Πήλιο...Το βουνό με τα περισσότερα βότανα στον κόσμο




Το βουνό των λουλουδιών και των φαρμακευτικών βοτάνων ήταν από την αρχαιότητα το Πήλιο, όπου έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί περίπου 3.000 βότανα, στο πέρασμα των αιώνων. Έχει υπολογιστεί ότι η χλωρίδα του Πηλίου περιλαμβάνει τουλάχιστον 1500 είδη φυτών, με πιο ...

Aμερικάνοι: Στην Θράκη υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα shale gas στον κόσμο

Λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα τον Έβρο, στην Ανατολική Θράκη, η έγκυρη αμερικανική στατιστική υπηρεσία ενέργειας, ΕΙΑ, υποστηρίζει ότι έχει εντοπιστεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα shale gas στον κόσμο.
Αλλά και στο ελληνικό τμήμα της Θράκης, το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), που έκανε μια προκαταρκτική γεωλογική μελέτη, θεωρεί ότι υπάρχει συγγένεια με τα τουρκικά πετρώματα και ότι η πιθανότητα ύπαρξης σχιστολιθικού αερίου είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη.

Οι πολιτικές εφημερίδες






Οι πολιτικές εφημερίδες

Συννεφιά και βροχές σήμερα-Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού



Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Aιγαίου. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στα δυτικά και νοτιά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.
 Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα