Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ποιος ήταν ο μισθός του Γ. Προβόπουλου και πόση αποζημίωση πήρε;

  • Απάντηση από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Στοιχεία για τις αποδοχές που ελάμβανε ο Γιώργος Προβόπουλος όταν ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από την ΤτΕ. Μαζί με τα στοιχεία αυτά διαβιβάζονται και...στοιχεία για το ποσό που είχε πάρει ως αποζημίωση ο κ. Προβόπουλος κατά την αποχώρησή του από την Τράπεζα Πειραιώς το 2008.

240 φορές περισσότερο διαρκεί η στεναχώρια από άλλα συναισθήματα




Έως και 240 φορές περισσότερο από άλλα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένης της ντροπής, της αηδίας και του φόβου, διαρκεί η στεναχώρια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Όπως έδειξε, η στεναχώρια γα σοβαρό λόγο διαρκεί κατά μέσον όρο 120 ώρες, ενώ τα αισθήματα ντροπής και αηδίας 30 λεπτά και αυτά του φόβου 42 λεπτά. Δεύτερο σε διάρκεια συναίσθημα είναι το μίσος, που διαρκεί 60 ώρες και τρίτο η χαρά που διαρκεί μόλις 35 ώρες.

Αυτά είναι τα 6 πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας!






Σε απόσταση αναπνοής από τον (επίσημο) χειμώνα και τα Χριστούγεννα, είναι ίσως μια καλή στιγμή να οργανώσετε μια ορεινή απόδραση που θα σας κάνει να δείτε και να νιώσετε το χειμώνα αλλιώς, όπως πραγματικά είναι, μακριά από την πόλη και το αστικό περιβάλλον.
Πακετάρετε τα βαριά σας χειμωνιάτικα και ετοιμαστείτε να... πάρετε τα βουνά! Έστω και για λίγο.

Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο για την αγορά της Θεσσαλονίκης





Από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, κατά τη διάρκεια των εορτών:
-Κυριακή 14-12-2014 11 π.μ. – 6 μ.μ.
-Πέμπτη 18-12-2014 10 π.μ. – 9 μ.μ.
-Παρασκευή 19-12-2014 10 π.μ. – 9 μ.μ.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

In The Year 2525 Zager & Evans


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ ΗΤΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΤΟΥΣ




ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟ 1944 ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ!

Νέο μνημόνιο, νέα μέτρα και παραμονή ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι τα "επιτεύγματα" των Σαμαροβενιζέλων! 

Νέο μνημόνιο προ των πυλών με επώδυνα μέτρα και παραμονή του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται μετά τη… 
«σκληρή» διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Οι δανειστές ότι ζητούν παίρνουν και οι Σαμαροβενιζέλοι ψάχνουν να βρουν τρόπο να καλύψουν το ξεβράκωμα της τακτικής των...«κόκκινων γραμμών».

Έρευνα σοκάρει: Διπλάσιες καρκινογόνες ουσίες στο ηλεκτρονικό τσιγάρο από τα συμβατικά






Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή διεθνώς, ιδίως μεταξύ των νεότερων ανθρώπων, λειτουργούν θερμαίνοντας ένα υγρό με γεύση, το οποίο συχνά περιέχει νικοτίνη, δημιουργώντας έναν ατμό που εισπνέεται. Η αγγλική λέξη για το «ρούφηγμα» (vape) του ηλεκτρονικού τσιγάρου επιλέχθηκε από τα Λεξικά της Οξφόρδης ως η πιο χαρακτηριστική νέα λέξη του έτους.

Ποια είναι τα παγκόσμια μυαλά για το 2014 - Από τη Μέρκελ και τον Πούτιν μέχρι τη... Μαρίν Λεπέν!





Πολιτικοί, επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημιουργοί ιδεών, ακόμα και τρομοκράτες. Όλοι τους συνωθούνται στη λίστα των ανθρώπων που επηρέασαν τον πλανήτη μέσα στο 2014.

Ποιες χώρες φιλοξενούν τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη; Πόσους δισεκατομμυριούχους έχει η Ελλάδα;




Οι 15 χώρες που έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων στο έδαφός τους καταγράφηκαν στην ετήσια έρευνα του οργανισμού Wealth-X και της τράπεζας UBS στο Billionaire Census 2014.Σύμφωνα με την έρευνα, στην Ελλάδα κατοικούν 11 δισεκατομμυριούχοι (από 9 το 2013) με συνολικό πλούτο 18 δισ. δολάρια. Ο αριθμός τους είναι ίσος ή και μεγαλύτερος από χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό όπως η Δανία (11 δισεκατομμυριούχοι), η Πορτογαλία (5) ή η Φινλανδία (μόλις 2).

Ακυβέρνητοι μαζί



της Άννας Η. Μιχοπούλου

    Για όλους εκείνους που η ευτυχία τους κρύβεται στη δημιουργία, στη δουλειά που τους αρέσει και την έχουν, στην παρέα των φίλων τους, σε μια συναυλία, σε μια αγκαλιά, σ’ένα ξεκαρδιστικό γέλιο.
    Η δικιά μου γενιά δεν είχε στίγμα Ιστορίας και την κατηγόρησαν για χρόνια με βαριές ταμπέλες.’’Η γενιά του φραπέ’’,’’η γενιά του καναπέ’’,’’η γενιά που δεν έζησε πόλεμο’’,’’η γενιά που δεν ξέρει να επαναστατεί’’,’’η γενιά χωρίς όραμα’’,

ΦΩΤΟ: Ποιος "θρύλος" της μουσικής έκανε συναυλία ενώπιον... ενός ατόμου;




Το πώς η ζωή μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω, δεν περιγράφεται. Πασίγνωστος τραγουδιστής, που γέμιζε στάδια όταν πραγματοποιούσε συναυλίες, τραγούδησε πρόσφατα μπροστά σε ένα μόλις άτομο!

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 28-11-2014




Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και το Αιγαίο και παροδικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με άνοδο της θερμοκρασίας στις υπόλοιπες περιοχές...
περιμένουμε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014. Τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Έρχονται τα ελαστικά που δε χρειάζονται... αέρα (ΦΩΤΟ)



Ξεχάστε τα λάστιχα του αυτοκινήτου που γνωρίζατε μέχρι σήμερα, καθώς, ανοίγει στη Βόρειο Αμερική, το πρώτο εργοστάσιο του κόσμου, που θα κατασκευάζει ελαστικά, τα οποία δε θα χρειάζονται... φούσκωμα!
Όπως ανακοίνωσε η εταιρία Michelin, θα καταστευάσει στο εργοστάσιο, τα νέας τεχνολογίας αυτά ελαστικά, που θα ονομάζονται "Tweels" και θα είναι ένας συνδυασμός ελαστικού και τροχού.

Οι πολιτικές εφημερίδες


Οι πολιτικές εφημερίδες

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον ένα χρόνο από την ανάπλαση της Νέας Παραλίας




Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ολοκλήρωση της ανάπλασης της Νέας Παραλίας, οι Φίλοι της Νέας Παραλίας διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «PARALIAZO 1» που θα γίνουν τα Σαββατοκύριακα 29-30 Νοεμβρίου και 6-7 Δεκεμβρίου 11:00-14:00.
1. ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ Σάββατο 29/11/2014 – 11:00-14:00 Δεντροφύτευση στους Κήπους του Ήχου, των Ρόδων, της Μνήμης, του Νερού και της Μουσικής σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης.