Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ποια είναι τα παγκόσμια μυαλά για το 2014 - Από τη Μέρκελ και τον Πούτιν μέχρι τη... Μαρίν Λεπέν!





Πολιτικοί, επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημιουργοί ιδεών, ακόμα και τρομοκράτες. Όλοι τους συνωθούνται στη λίστα των ανθρώπων που επηρέασαν τον πλανήτη μέσα στο 2014.

Όπως κάθε χρόνο, το περιοδικό Prospect καταφεύγει στην κλασική ψηφοφορία όπου το κοινό καλείται να ψηφίσει τους ανθρώπους που άφησαν έντονο το στίγμα τους τη χρονιά που σιγά σιγά αποχωρεί. Τα έργα και οι ημέρες καθενός εξ αυτών είναι διαφορετικά και σίγουρα όχι πάντα θετικά για την παγκόσμια κοινότητα.
Από τους επιστήμονες μέχρι τους τρομοκράτες, αν μη τι άλλο, υπάρχει μια μεγάλη απόσταση. Ετσι, στη μεγάλη κατηγορία των ηγετών (πάσης φύσεως) βρίσκει κανείς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και τον Σύρο τρομοκράτη Abou Bakr Al-Baghdadi και τον Τζιχάντι Τζον. Στους ανθρώπους που επιβάλλονται με τις αποφάσεις τους υπάρχει η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ματέο Ρέντσι, αλλά και ο εμβληματικός Πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα.
Στην κατηγορία εκείνων που στέκονται μπροστά στις προκλήσεις και δεν φοβούνται είναι η Μαρίν Λεπέν, ο οικονομολόγος Τομά Πικετί, αλλά και οι γυναίκες πολεμιστές του Κουρδιστάν.
Από τους ανθρώπους που βάσει ψήφων επηρέασαν περισσότερο την ανθρωπότητα μέσα στο 2014, οι περισσότεροι είναι άνδρες (80), ενώ σημαντική είναι και η συμμετοχή των γυναικών (51). Οι περισσότεροι προέρχονται από την Ασία (37) και ακολουθεί η Ευρώπη (31).
Ο Abou Bakr Al-Baghdaddi
O Τζιχάντι Τζον
Η Μαρίν ΛεΠεν
O Χοσέ Μουχίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου